Sosyal Medya

Mobil Uygulamalar

Apple, abonelikler için ek bir onay adımı ekledi

Apple istenmeyen abonelikleri engellemek için ek bir adım attı. Apple, abonelikler için ek bir onay adımı ekledi. İşte Detaylar!

Apple artık Apple Store Aboneliklerini Onaylamanızı İstiyor

Basit bir açılır onay penceresi paranızı boşa harcamamanızı sağlayabilir. Apple, abonelikler için ek bir onay adımı ekledi

Eğer TouchID kullanıcısıysanız, App Store kullanırken herhangi bir aboneliği yanlışlık ödememiş olabilirsiniz. Zira bunun için sadece ana ekranda farkında olmadan yerleştirdiğiniz parmağınızın olması yeterlidir.

Görünen o ki teknoloji devi Apple, nihayet kullanıcılardan gelen bu yöndeki şikayetleri dikkate almış ve söz konusu bu sürece bir “Onay Adımı” daha ekleyerek sıkıntıyı gidermiş görünüyor. Bir abonelik için abone ol düğmesine istem dışı dokunmuş olsanız dahi, yada TouchId ve FaceID ile kimlik doğrulayıp abonelik için yeni bir onay ekranında fikrinizi değiştirmeniz durumunda kullanabileceğiniz bir iptal seçeneği sunuyor. “Abonelik süresi sona ermeden en az bir gün önce Ayarlar’da iptal edilmedikçe abonelik devam edecek” diyor.

Apple bir anlamda kullanıcıları kandırmaya çalışan uygulama geliştiricilerini de engellemek için bu süreci iyileştiriyor. Ödemek istediğinizden daha fazlasını ödemek zorunda bırakan “muhtemelen parmağınızın minik baskı hareketine gizlenen ekstra abonelik ücretlerini içeren uygulamaları Ocak ayından itibaren yasaklamaya başladı.

 
9to5Mac’inde onayladığı bu değişikliği ilk fark eden Uygulama geliştirici David Barnard oldu.

Apple, abonelikler için ek bir onay adımı ekledi