Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Apple Bir Gencin Hayatını Kararttı, Şimdi 1 Milyar Dolarlık Dava!

Apple 1 Milyar dolarlık tazminat davası ile karşı karşıya. Apple mağazalarındaki yüz tanıma sistemi yüzünden tutuklanan genç dava açtı.

18 Yaşındaki Genç Apple’ı Dava Etti

Apple’ın Yüz Tanıma sistemi yüzünden tutuklanan genç, bu durumu affetmedi.  Apple’ın yüz tanıma sistemindeki hata New York’ta yaşayan Ousmane Bah adlı gencin tutuklanmasına neden oldu. Dört farklı eyalette gerçekleştirilen Apple mağazalarına yönelik soygunlarda şüpheli olarak tutuklanan Ousmane Bah, Apple’a rekor tazminat davası açtı.

Bah yanlışlıkla tutuklanmasından sorumlu tuttuğu Apple’a karşı rekor tazminat davası açtı.

ABD medyasında yer alan haberlerde, New York’ta yaşayan Ousmane Bah adlı genç; geçen sene 4 farklı eyalette gerçekleştirilen Apple mağazalarına yönelik soygunlarda şüpheli olarak tutuklanmasına neden olduğu için Apple’ı mahkemeye verdi.

Manhattan Federal Mahkemesinde açılan davada Bah, Apple şirketinin mağazalarında kullandığı yüz tanıma yazılımının yanlış yönlendirmesi nedeniyle haksız şekilde tutuklandığını; bundan dolayı psikolojisinin ve itibarının ciddi şekilde zarar gördüğünü belirtti.

Bah, hırsızlık olayını ilk olarak haziran 2018’de kendisine Boston’dan mahkeme çağrısı geldiğinde öğrendiğini, Manhattan’daki hırsızlık olayı nedeniyle kasım 2018’de gözaltına alınarak ifade verdiğini ancak güvenlik kamerasındaki kişilerden biri olmadığı anlaşılınca serbest bırakıldığını belirtti.

Kimliğinin hırsızlar tarafından çalınıp kullanılmış olabileceğini savunan Bah, hayatında hiç Boston’a gitmediği, Manhattan’daki hırsızlık olayı sırasında da okulundaki bir törende bulunduğu bilgisini paylaştı.

Apple, şirketin mağazalarında yüz tanıma özelliğini kullanmadığını söylüyor. Ancak bu işten oldukça başı ağrıyacak gibi görünüyor.

BloombergNew York Post