Sosyal Medya

iPhone

Apple, iPhone 12 ile 5G çağına giriyor, peki küçülen pil?

Apple, iPhone 12 ile 5G çağına giriyor, iFixit iPhone 12'yi parçalarına ayırdı ve Magsafe desteği için eklenen mıknatıs ve küçülen pil...

Apple, iPhone 12 ile 5G çağına giriyor

iFixit, iPhone 12’nin içine baktı ve 5G için şirketin nelerden vazgeçtiğini görmeye başladık. Ayrıca bundan sonra usb-c cihazları artık daha ön plana çıkıyor. İşte detaylar…

Beklediğiniz gibi yeni iPhone’lar geldi, bir çok teknoloji yazarı bende, iPhone 12 ve iPhone 12 Pro’yu incelerken, iFixit ekibi bu yeni modeli parçalarına ayırdı bile…Dikkat çekici ilk değişiklikler arasında şok edici bir şekilde, Magsafe’i ve bazı parçaları desteklemek için kasa içerisinde mıknatıs parçalarının yer alması oldu.

Bulamadıkları ilk şey ise geçen yıl ki cihazlarda kullanılan batarya oldu…!

Apple görünen o ki 5G teknolojisini kucaklamak için yer açabileceği en önemli şey yani pil kapasitesinden fedakarlıkta bulunmuş. Şimdi daha küçük bir pile sahip ancak performansının geçen seneki iPhone 11’den daha geride olacağını sanmıyorum. Zira şirket özellikle yazılım ve diğer parçaların verimliliklerinden kazandığı zaman ile bu açığı telafi etmeye çalışacak.

Yine de 5G teknolojisinin iPhone modellerin yüzde 20’lere yakında daha fazla enerji tüketimine sebep olduğunu da bazı testlerin bize gösterdiğini de söylemiştik.

“Engadget’tan Chris Velazco’da benzer şekilde, iPhone 12’nin pil ömrünün iPhone 11’de gördüklerimizle tam olarak eşleşmediğini belirtmiş – umarım daha hızlı veri bağlantıları için fedakarlığa değer demişti.”

Apple bir de pili değiştirmesine rağmen kutularında çevreye karşı sorumluluk gerekçesiyle şarj cihazı da koymadı.

Bu neden bir çok kullanıcı ya ilave para ödeyecek yada bu şarj cihazları için yada eskisiyle idare edecek. Tam da bu noktada ilave ücret ödeyeceklerin bu parayı verecekken; daha iyi 3 katı ve yukarı performans sunan USB-C şarj cihazlarına yönelebileceğini de söylemiştik. Aslında Apple bir anlamda daha uygun fiyat sunmak için şarj cihazı pazarındaki rekabetten uzaklaşmış oluyor. Yada bu alanda yeni bir ciddi rekabeti üçüncü taraf şirketlere müjdelemiş oluyor.

Bizim favorilerimiz arasında Anker’in iPhone 12’sinden üç kat daha hızlı şarj edebilecek Powerport III bir modeli var. Tavsiye isteyenler için bunu söyleyebiliriz.

Şarj adaptörsüz gelen iPhone 12’nin aksesuar pazarına etkilerini de bu yazımızı da yazmıştık. 

Özetle Apple, iPhone 12 ile 5G çağına giriyor ve aksesuar pazarından içerisinde kullanılan parçalara kadar bu alanda önemli değişikliklere sebep olacak…