Sosyal Medya

Donanım

Apple, yeni M2 Ultra işlemciyle Mac Pro’yu yeniliyor

Teknoloji devi birinci sınıf masaüstü bilgisayarı Mac Pro'nun kalbini güncelliyor... Apple, bugünkü WWDC konferansında, en büyük ve en güçlü masaüstü bilgisayarının M2 Ultra çip de dahil olmak üzere birkaç yükseltme alacağını doğruladı.

Apple, yeni M2 Ultra işlemciyle Mac Pro’yu yeniliyor

Teknoloji devi birinci sınıf masaüstü bilgisayarı Mac Pro’nun kalbini güncelliyor…

Apple, bugünkü WWDC konferansında, en büyük ve en güçlü masaüstü bilgisayarının M2 Ultra çip de dahil olmak üzere birkaç yükseltme alacağını doğruladı.

Her ne kadar 2019 modelinin tasarımına benziyor olsa da Apple, masaüstü modelinin kalbine İşlemci konusunda geldiği son nokta olan M2 Ultra çiplerini yerleştirdi.

Daha önce olduğu ve beklendiği gibi üçüncü parti işlemci kullanan Mac modelleri yavaş yavaş tarih oluyor ve kendi güçlü işlemcilerini kullanan modeller arasında MAC Pro’larda eklendi. Apple, şirket içi çipinin önceki Intel modellerinden üç kata kadar daha hızlı çalışabileceğini iddia ediyor. Yine de söylendiği gibi, özel bir M2 Extreme çipi geliştirme kararı, maliyet ve teknik zorluklar nedeniyle rafa kaldırılmıştı.

Yeni işlemci ile birlikte Yeni Mac Pro 2023 şimdi 24 çekirdekli CPU ve 76 çekirdeğe kadar GPU ile gelecek. 192 GB’a kadar belleği ve yedi Afterburner kartını da destekliyor. Şirketin iddiasına göre bu birleşik güç, 22 8K ProRes video dosyasını oynatabilir veya 24 adede kadar 4K kamera beslemesini “gerçek zamanlı olarak ProRes’e kodlayabilir”.

Tüm bunlara ek olarak, yeni Mac Pro,

  • yedi PCIe genişletme yuvası,
  • sekiz Thunderbolt 4 bağlantı noktası,
  • Wi-Fi 6E ve Bluetooth 5.3 desteği,
  • iki 10Gb ethernet bağlantı noktası,
  • üç USB-A bağlantı noktası ve 8k çıkış sağlayabilecek iki HDMI bağlantı noktası ile gelecek.
  • 240Hz’e kadar çözünürlük.
  • Birde kulaklık jakı ile gelecek.

M2 Ultra Mac Pro Fiyatı?

Mac Pro’nun başlangıç fiyatı 6.999$ gibi küçük bir servete mal olacak, tam donanıma sahip bir Pro’nun üst sınırları ise tahmin etmek henüz zor. Çoğu müşteri için akıl almaz ve muhtemelen satın almayı engelleyici büyük bir rakam…

Mac Pro bugün sipariş edilebilir ve 13 Haziran’dan itibaren ise tüm dünyada satışa sunulacak.