Sosyal Medya

Donanım

Apple’dan 16 inç MacBook Pro’ya yeni bellek ve GPU seçeneği

16 inç MacBook Pro'ya yeni bellek ve GPU seçeneği. 8GB hızlı HBM2 belleğe sahip Radeon Pro 5600M grafik seçenekleri eklendi.

Apple’ın 16 inç MacBook Pro’su, HBM2 bellek ile 5600M GPU seçeneği sunuyor

Mac Pro’da ayrıca bir SSD yükseltme kiti bulunur.

Apple, profesyoneller için bir çift donanım yükseltme seçeneğiyle WWDC’ye hazırlanıyor. 16 inç MacBook Pro şimdi 8GB hızlı HBM2 belleğe sahip Radeon Pro 5600M grafik seçeneğine sahip.

Yükseltilmiş özelliklere bakıldığında, 4GB Radeon Pro 5500M’den yüzde 75 daha hızlı (kısmen 40 işlem birimi sayesinde) ve son 15 inç MacBook Pro‘da elde ettiğinizden 3,5 kat daha hızlı. Üst düzey seçenekli MacBook Pro yapılandırmasıyla birlikte size 700 dolardan daha pahalıya mal olacak; ancak 3D render, bazı video düzenleme ve GPU’ya büyük ölçüde yüklenilen diğer görevler için oldukça değerli olabilir.

Üçüncü taraf çözümlere başvurmadan dahili depolama alanlarını yükseltmek isteyen Mac Pro sahipleri için de bir şey var. Yeni bir SSD kiti, bir sistem satın alırken sipariş edebileceğinize benzer 1 TB, 2 TB, 4 TB ve 8 TB kapasitelerde iki sürücü modülü içeriyor. Fiyatlandırma henüz belli olmamakla birlikte oldukça pahalı olacağını söylemek yanlış olmaz… Yine de mümkün olduğunca entegre çözüm arayan profesyoneller için bu ideal bir çözüm…