Sosyal Medya

iPhone

Apple’ın 2022 iPhone’ları çentiksiz ancak ekran içi Touch ID’siz olabilir!

Analist Ming-Chi Kuo, Apple'ın 2024 için katlanabilir iPhone üzerinde de çalıştığını öne sürüyor. Apple'ın 2022 iPhone'ları çentiksiz ancak ekran içi Touch ID'siz olabilir!

Apple’ın 2022 iPhone’ları çentiksiz tasarımlara sahip olabilir, ancak ekran içi Touch ID’ye sahip olmayabilir

Analist Ming-Chi Kuo, Apple’ın 2024 için katlanabilir iPhone üzerinde de çalıştığını öne sürüyor….

Apple’ın iOS 15 Final sürümünü yayınladığı sırada, yeni 2022 model iPhone’larda da olması beklene bazı özelliklerle ilgili yeni bilgiler ortaya atıldı. Bunlardan en önemlisi elbette çentik olayı. Görünen o ki önümüzdeki yıl bu çentik tasarımından nihayet kurtuluyor iPhone kullanıcıları ancak ekran için Touch ID için biraz daha beklemek gerekebilir. İşte detaylar…

Apple, geçen hafta iPhone 13 serisini duyurmuş olabilir, ancak analist Ming-Chi Kuo daha şimdiden şirketin 2022 iPhone serisine odaklanmış durumda. MacRumors tarafından görülen bir yatırımcı notuna göre Kuo, Apple’ın yılın ikinci yarısında üç yeni iPhone çıkaracağını iddia ediyor. Bunlardan iki üst düzey modelin, delikli ekran tasarımına ve 48 megapiksel birincil kameraya sahip olacağı bildiriliyor. İşte diğe model Apple’ın iPhone X ile 2017’den beri hayatımıza soktuğu “Çentik” tasarımından uzaklaştığını gösterecek.

Millet 108MP kamera setini kullanırken 48 megapiksel kameraya geçmek bile şirket için önemli bir değişikliği temsil edecek. En son iPhone’lar yalnızca 12 megapiksel birincil kameralarla birlikte gönderildiğini biliyoruz. Şirket, daha yoğun bir sensöre geçerek, insanların gün boyunca yüksek çözünürlüklü ve güneş batmaya başladığında daha az gürültülü çekimler yapmalarını sağlamak için piksel gruplama teknolojisini kullanabilir.

Daha ileriye bakan Kuo, Apple’ın 2023’te iPhone’a bir ekran içi parmak izi sensörü eklemeyi planladığını söyledi. Daha önce analist bunun gelecek yıl olacağını tahmin etmişti, ancak şimdi beklenenden daha yavaş bir geliştirme sürecinin Apple’ın bu özelliği kullanıma sunmasını geciktirdiğini belirtiyor.

Benzer şekilde, şirketin 2024’te katlanabilir bir iPhone piyasaya sürmesini de bekliyor, daha önce cihazı 2023’te göreceğimizi dair tahminleri vardı. Kuo’nun bu tahminler elbette kesin değil ancak bu konuda iyi bir sicili var.