Sosyal Medya

Donanım

Asus, Dünyanın ilk ikisi bir arada bilgisayarı ‘hem dizüstü hem tablet’

ASUS, özellikle K12 düzeyindeki öğrencilerin kullanımına uygun, dünyanın ilk ikisi bir arada dizüstü bilgisayarı BR1402 serisini tanıttı.

Dünyanın ilk ikisi bir arada bilgisayarı ‘hem dizüstü hem tablet’

 

ASUS’tan K12 eğitim modeline özel bilgisayar…

 

Eğitim dünyasına sunduğu ayrıcalıklarla öne çıkan ASUS, özellikle K12 düzeyindeki öğrencilerin kullanımına uygun, dünyanın ilk ikisi bir arada dizüstü bilgisayarı BR1402 serisini tanıttı. Öğrencilerin eğitim sürecindeki ihtiyaçlarına özel tasarlanan ve dayanıklılığı ile dikkat çeken yenilikçi dizüstü bilgisayarlar, hibrit öğrenim ortamının ihtiyaçlarını karşılamak üzere tasarlandı. Üstün dayanıklılığı ve bir dizi koruyucu özelliği ile öne çıkan yeni ürün, öğrenciler için güvenilir ve ilgi çekici bir öğrenme deneyimi sağlıyor.

 

Dünyanın lider bilgisayar üreticilerinden ASUS, öğrencilerin derslere uyum sağlamasına, üretkenliğini artırmasına yardımcı olacak özelliklerle dolu 14 inç ekranlı, BR1402 serisini duyurdu. Dünyanın ilk ikisi bir arada diz üstü bilgisayarı olan ürün; sertifikalı düşük mavi ışık emisyonu, hızlı bağlantısı ve 1 TB’a kadar SSD genişletilebilir depolamaya sahip ekranıyla dikkat çekiyor. 180° yatay ve 360° döndürülebilir tasarıma sahip ve askeri sınıf dayanıklılık standartlarını karşılayacak şekilde üretilen bu dizüstü bilgisayarlar, darbelere dayanacak şekilde donatıldı. Cihazın dört köşesi de, her zaman güvenli ve sağlam olmasını sağlamak için fiziksel darbelerin etkisini azaltan sert bir kauçuk tamponla korunuyor. Ayrıca kilit yüzeyler pürüzsüz, parmak izine dayanıklı bir kaplama ile kaplanarak kullanım kalitesini artırıyor. Dayanıklı klavyesi ise 400 cc’ye kadar sıvı dökülmeleriyle zarar görmeden başa çıkabiliyor. BR1402F modelinin döndürülebilir ekranı, özellikle sınıf ortamlarında çizilmeye ve baskıya karşı ek koruma sağlayan çizilmeye dayanıklı Corning Gorilla Glass’tan üretildi.

Modern eğitime entegre teknoloji

 

Öğrencilerin eğitimde çevrimiçi olarak önemli miktarda zaman geçirmelerinden ilham alan Asus BR1402 serisi dizüstü bilgisayarlar, 14 inç ekranıyla sürükleyici öğrenme deneyimlerini kolaylaştıran bu ihtiyaca cevap verecek nitelikte tasarlandı. Tek bir şarjla 10 saate kadar pil ömrü sunan dizüstü bilgisayarlar, öğrencilere hem kesintisiz öğrenmenin hem de eğlencenin keyfini çıkarmalarını sağlıyor. Ayrıca WiFi 6 teknolojisinin dahil edilmesi, çevrimiçi etkinlikler için hızlı ve güvenilir bir bağlantıyı garantiliyor.

 

Asus BR1402 serisi dizüstü bilgisayarlar, 1 TB’a kadar SSD’leri veya 256 GB’a kadar hızlı UFS 2.1 depolamayı barındırmaya hazır bir yuva ile genişletilebilir depolama seçeneklerine sahip. Cihaz bu özelliği ile öğrencilerin en karmaşık projeleri bile verimli bir şekilde yönetmelerine ve sorunsuz bir şekilde depolamalarına yardımcı oluyor.

180° yatay ve 360° döndürülebilir tasarımla etkileşimli öğrenim

 

Çok yönlü BR1402 serisi dizüstü bilgisayarlar, öğrencilerin kolayca paylaşım ve işbirliği yapmalarına olanak tanıyan 180° tamamen açılabilen bir tasarıma sahip. BR1402F modeli ise 360° döndürülebilir dokunmatik ekranla dizüstü bilgisayarı çok yönlü bir dokunmatik tablete dönüştürerek esnekliği bir adım öteye taşıyor. Bu esneklik, öğrencilerin geleneksel dizüstü bilgisayar modundan tablet moduna kadar pek çok farklı öğrenme senaryolarına uyum sağlamasına olanak tanıyor. BR1402F modeli ayrıca, öğrencilere benzersiz perspektiflerden içerik yakalama olanağı sağlayan 13 MP dışa bakan bir kamera, not almak için isteğe bağlı bir MPP 2.0 garajda kullanılabilen kalem de sunuyor.

Modüler, bakımı kolay bir yaklaşımla tasarlanan ve maksimum öğrenme sunan BR1402 serisi dizüstü bilgisayarların klavye, pil, termal modül ve G/Ç kartı gibi temel bileşenleri, basit araçlar kullanılarak dakikalar içinde değiştirilme özelliğine sahip. Ürünün muhafaza vidaları, düşmelerini veya kaybolmalarını önleyen sabit bir mekanizma ile tasarlandı. Her iki dizüstü bilgisayar da M.2 SSD’ye ve bellek yuvalarına kolay erişim sağlayarak uygun yükseltmelere olanak tanıyor. Bu tasarım, öğrencilerin öğrenmeye daha fazla, bakım ve onarımlara daha az zaman ayırmalarını sağlamayı amaçlıyor. BR1402 serisi dizüstü bilgisayarlar, öğrencilerin eğitim yolculuklarında verimli olmalarını sağlayan güvenilir, ilgi çekici ve bakımı kolay bir çözümler sunuyor.