Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Avrupalı Mobil Operatörler konum verisini hükümetlerle paylaşıyor

Avrupalı Mobil Operatörler konum verisini hükümetlerle paylaşıyor. Covid-19'un yayılımını engellemek için konum verileri paylaşılacak.

Avrupalı ​​mobil operatörler COVID-19 yayılımını izlemek için konum verilerini paylaşacak

Avrupalı Mobil Operatörler konum verisini paylaşıyor.

Avrupa’da gizliliği korumak için yapılan onca şeye rağmen COVID-19 için bu kurallar ve yasalar beklendiği gibi esnetildi. Avrupalı operatörler COVID-19‘un yayılımını önlemek amacıyla Koronavirüs testi – COVID-19 testi pozitif olup yada gözlem altında olanları takip etmek için konum verilerini paylaşma kararı aldı.

Artık gizliliğin korunacağının belirtilmesine daha fazla hükümet COVID-19’un yayılımını takip etmek ve kontrol altına almak için telefon konum izlemeye güveniyor.

Yetkili, verilerin toplanıp anonimleştirileceğini söyledi. Komisyon, pandemi bittiğinde bilgileri de silecek. Avrupa Veri Koruma Denetçisi ayrıca Komisyonun epidemiyologlara ve diğer ilgili uzmanların şeffaflığı korumak ve erişimi sınırlamak istediği verileri “açıkça tanımlamasını” istedi.

Tüm bunların dışında Dünya Sağlık Örgütü daha önce COVID-19’a karşı herhangi bir teknolojik yardımın insan hakları ve mahremiyeti korumak zorunda olduğunu belirtmişti. Bu izlemenin AB’deki kişileri izlemek isteyen hükümetler için bir bahane olarak kullanıcağı yönünde endişeler olsa da; bir gerçek var ki pandemi haline gelen Covid-19 salgının Avrupa, neredeyse merkezi haline geldi.

AB ne kadar güvenilir olursa olsun; bu verileri ne kadar etkili bir şekilde anonimleştirebileceği ve güvence altına alabileceği belirsiz. Salgının sonunun ne olacağı tam olarak belli görünmüyor ve izlemeden rahatsız olabileceklerin beklediklerinden daha uzun sürme ihtimali var…

Engadget