Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Bambi, 5 Haziran Dünya Çevre Gününe geri dönüşüm halesiyle giriyor!

Yenilikçi tasarımlarıyla uyku konforunu arttıran ürünler sunan Bambi Yatak, 5 Haziran Dünya Çevre Günü yaklaşırken Seaqual Initiative ile işbirliğini duyurdu.

Bambi’den geri dönüşüm hamlesi

  • Denizlerden ve sahillerden toplanan plastik atıkların işlenmesiyle elde edilen kumaşlar yatağa giriyor, deniz kirliliğine dikkat çekiliyor!

Yenilikçi tasarımlarıyla uyku konforunu arttıran ürünler sunan Bambi Yatak, 5 Haziran Dünya Çevre Günü yaklaşırken Seaqual Initiative ile işbirliğini duyurdu. Proje kapsamında denizlerden ve sahillerden toplanan plastik atıkların işlenmesiyle elde edilen kumaşlar, Bambi’nin Nirvana Prime Yatak serisinde kullanıldı. Bambi böylelikle sürdürülebilirliğe dikkat çekerek, doğaya bırakılan atıkların üretime yeniden kazandırılmasına destek olduğunu kanıtlıyor.

Sürdürülebilir üretim için Ar-Ge çalışmalarına önem veren ve geliştirdiği yeni ürünlerle yatak sektörüne yön veren Bambi Yatak, 5 Haziran Dünya Çevre Günü kapsamında Seaqual Initiative ile işbirliği gerçekleştirdi. Bambi, Nivana Prime Yatak serisinde, 2021 yılının Şubat ayından bu yana yüzde 91’i atıkların geri dönüştürülmesinden elde edilen kumaş kullanıyor.

Kumaşlar dönüşüyor, sürdürülebilir çevre politikalarına destek veriliyor

Bambi Nirvana Prime Yatak serisinde kullanılan kumaş, doğaya bırakılan atıkların toplanıp işlenmesiyle elde ediliyor. Böylece doğaya yok olması için bırakılmış atıkların azaltılması amaçlanıyor. Nirvana Prime Yatak serisinde kullanılan kumaşın içerisinde; yüzde 23 Seaqual, yüzde 68 geri dönüşüm ürünü, yüzde 9 polyester bulunuyor. Seaqual kumaşlar, deniz atıkları konusunda farkındalık yaratmak amacıyla bireyler, kurumlar ve şirketlerin bir araya gelerek oluşturduğu Seaqual Initiative tarafından denizlerden ve sahillerden toplanan plastik atıkların işlenmesiyle elde ediliyor.

Nirvana Prime Yatak ise, vücut basıncını eşit bir şekilde tüm yatağa yayarak konforlu bir uyku sağlıyor ve birbirinden bağımsız torbalar içerisinde pakete yerleştirilmiş yay sistemi ile çiftlerin birbirlerinin hareketlerinden etkilenmesinin önüne geçerek konforlu bir uyku sunuyor.

Seaqual Initiative Nedir; Okyanusların temizlenmesine yardımcı olmak ve deniz çöpü konusunda farkındalık yaratmayı amaçlayan; bireylerden, kuruluşlardan ve şirketlerden oluşan bir topluluk. Önde gelen markaların ve üreticilerin, sürdürülebilir ürünler üretebilmesi için deniz atıklarını Upcycled Marine Plastiğine dönüştürmek için atık yönetimi ve geri dönüşüm endüstrileriyle birlikte çalışıyor.