Sosyal Medya

Donanım

Dell 13 inç XPS dizüstü bilgisayarlarını 11. nesil Intel CPU’larla güncelledi

Dell 13 inç XPS dizüstü bilgisayarlarını 11. nesil Intel CPU'larla güncelledi. Cihazlar şimdi tek bir şarjla 9 saat çalışabilecek...

Dell 13 inç XPS dizüstü bilgisayarlarını 11. nesil Intel CPU’larla güncelledi

Yeni güncellenmiş modeller ABD ve Kanada’da bu hafta satışa sunuluyor. Avrupa pazarına da kısa zamanda geliyor…

Dell, XPS dizüstü bilgisayarlarının birçoğunu 11. nesil Intel işlemcilerle yükseltiyor. Yenilenen XPS 13 2’si 1 arada, XPS 13 ve XPS 13 Developer Edition, Intel’in Evo sertifikasını alan ilk Dell dizüstü bilgisayarları oluyor.

Genel anlamda 11. Nesil işlemcilere geçişin kullanıcı açısından en önemli anlamı;

“Cihazların hızlı şarjı destekledikleri, tek bir şarjla en az dokuz saat çalışabilecekleri ve bir saniyenin altında uykudan uyanabileceklerini temsil ediyor.”

Her üç sistemde Thunderbolt 4 bağlantı noktaları ve 32 GB’a kadar RAM desteği ile 3733 MHz LPDDR4x’ten 4267 MHz’e bellek yükseltmeleri bulunuyor. Güncellenmiş XPS 13 2’si 1 arada ve XPS 13, Intel Xe grafikleri de sunuyor. Bunun da ötesinde, 2’si 1 arada, Windows Hello ve daha fazla tasarım seçeneğini destekleyen bir IR kameraya sahip.

Fiyat tarafında ise; Dönüştürülebilir makine 1.249 dolardan ve XPS 13 ise 999 dolardan başlıyor.

Dell 13 inç XPS dizüstü bilgisayarlarını 11. nesil Intel CPU'larla güncelledi

Linux Yüklü Model!

Linux tabanlı Geliştirici Sürümü, Ubuntu 20.04LTS ile önceden yüklenmiştir ve Dell, yaklaşık 19 saatlik maksimum pil ömrünü hedeflemektedir. Ayrıca güncellenmiş bir InfinityEdge FHD + ekrana sahip olacak ancak Dell henüz fiyatlarının ne kadar olacağını açıklamadı…

Yeni güncellenmiş Dell modelleri 30 Eylül’den itibaren ABD ve Kanada’ pazarında bir model haricinde satışa sunuluyor. Dell daha sonraki bir tarihte buzla işlenmiş alüminyum kaplamalı ve arktik beyaz dokuma cam avuç içi dayanağına sahip bir XPS 13 modelini de piyasaya sürecek.

Yukarıda belirttiğim gibi bir iki hafta içerisinde de Avrupa ve Asya pazarına bu modeller gelmeye başlayacak…