Sosyal Medya

iPhone

Düşük iPhone X Satışları Apple’ı İNDİRİM Yapmaya Zorlayabilir

Düşük iPhone X Satışları Apple'ı İNDİRİM Yapmaya Zorlayabilir Apple iPhone X Satışları Nasıl Gidiyor? Beklentileri Karşıladı mı?

Apple’ın iPhone X Satışları Beklentileri Karşılamamış Olabilir

Düşük iPhone X Satışları Apple’ı İNDİRİM Yapmaya Zorlayabilir. iPhone X Satışları Apple’ın Umduğu Gibi Olmayabilir.

Apple’ın merakla beklenen OLED ekranlı modeli iPhone X hiç şüphesiz 2017 yılına damgasını vurdu. Geçtiğimiz yılın referans akıllı telefonlarından biri olmayı başaran yeni iPhone modeli; kusursuz bir kameraya, ön paneli tamamen kaplayan “neredeyse kaplayan” ekrana, kimlik doğrulama için tartışmalı FACE ID özelliğine sahip.

Tüm bu heyecan yaratan yeni özellikler, güçlü satışları garanti etmek için yeterli olmayabilir!

İlk bir kaç haftada iPhone X’in benimsendiğini gösteren; iPhone 8 ve iPhone 8 Plus satışlarını geride bırakan satış rakamlarına imza atılmasına rağmen iPhone X satışlarının; Apple’ın satış beklentilerinin gerisinde kaldığını söylemek yanlış olmaz.

MacRumors‘un belirttiğine göre Wall Street firmalarından bir çoğu Apple’ın 2018’in ilk çeyreğindeki 50 Milyon iPhone X satış beklentisini 30 Milyona indirdiğini söylüyor. Bu azaltılmış tahminlerin firmaya göre değişen eğilimler olduğunu belirtmek gerekir. Reuters’in haberine göre de; JL Warren Capital şirketi, Apple’ın ilk çeyrekte 25 milyon iPhone X birimini sevk edeceğini – göndereceğini -satacağını öngörüyor. Bir başka rakip firma Loop Capital ise 40 – 45 Milyon adet arasında olacağını belirtiyor. Her iki firmanın da beklentilerinin Apple’ın satış tahminlerinin çok altında olduğunu söylemek lazım.

Düşük satış tahminlerinin iPhone X ile ortaya çıkan bazı sorunlardan, lansman sonrası geciken gönderim tarihlerinden de kaynaklanmış olabilir. Apple üretimi bir şekilde arttırarak daha erken teslim tarihlerini müşterilerine sunmuş olsa durumun değiştiğini söyleyemeyiz.

Düşük iPhone X satışları yeni daha ucuz iPhone X Sürümü Gündeme Getirebilir mi?

CLSA şirketi iPhone X satışlarındaki düşüş beklentisini 2018 için gerçekçi bulurken, 1000 dolarlık iPhone X satışlarının düşmeye devam etmesi durumunda ya daha düşük fiyatlı bir iPhone X-Gen seçeneği olabilir diyor. Ya iPhone X fiyatında makul bir indirim yada yeni daha ucuz maliyetli bir sürümü gelebilir. Firma 2018’de iPhone X Plus modelinin de beklendiğini ekledi.

Daha büyük ekranlı iPhone X söylentileri bu konularda meşhur olan KGI Securities Analisti Ming-Chi Kuo’nun raporuna da yansıyor.

Kuo 2018’de 3 yeni iPhone X modeli bekliyor.

5.8 inç ve 6.5 inçlik OLED ekranlı iPhone X ve iPhone X Plus’a ek olarak 6.1 inçlik LCD ekranlı bir modelde tamda bu konuştuğumuz şekilde daha düşük maliyetle sunulabilir.

Sonuç ta son dönemde Apple’ın özür dilediği ve bilerek iPhone’larını yavaşlattığı eski iPhone sahipleri, yeni iPhone X’i protesto bile edebilir. Bekleyip göreceğiz.