Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

ELEMENTS – TCLGreen Horizon Sergisi Milano’da Açıldı!

TCL, herkes için daha sürdürülebilir bir gezegeni desteklemeyi amaçlayan küresel girişimi TCLGreen'den aldığı ilham ile Milano Tasarım Haftası'nda, "ELEMENTS - TCL Green Horizon" özel sergi alanını açtı.

ELEMENTS – TCLGreen Horizon Sergisi Milano’da Açıldı!

 

  • ELEMENTS – TCLGreen Horizon Sergisi, Milano Tasarım Haftası’nda teknoloji ve doğanın uyumunu gözler önüne seriyor.
  • Milano Tasarım Haftası boyunca açık olacak ‘ELEMENTS – TCL Green Horizon’ sergisinde ziyaretçiler, doğanın dört elementi olan toprak, su, ateş ve hava ile bağlantılı benzersiz deneyimler yaşayacak.

TCL, herkes için daha sürdürülebilir bir gezegeni desteklemeyi amaçlayan küresel girişimi TCLGreen’den aldığı ilham ile Milano Tasarım Haftası’nda, “ELEMENTS – TCL Green Horizon” özel sergi alanını açtı. Ziyaretçiler, bu sergide benzersiz bir şekilde hazırlanmış çeşitli deneyimlere katılmanın yanı sıra TCL Avrupa’nın 2023 ürün yelpazesini de yerinde görebilecek.

TCL X-Lab Tasarım İnovasyon Merkezi Müdürü Tiago Abreu açıklamasında, “Milano Tasarım Haftası’na katılmaktan ve TCLGreen küresel kampanyamız aracılığıyla en son yeniliklerimizi sunmaktan mutluluk duyuyoruz. ‘ELEMENTS – TCL Green Horizon’ sergisi, doğanın her zaman nasıl en büyük ilham, yaratıcılık, yenilik ve teknoloji kaynağı olduğunu ve olmaya devam ettiğini gösteriyor. Sürdürülebilir sanat eserleri ve teknolojinin sağladığı sürükleyici deneyimleri bir araya getiren bu sergide, ziyaretçileri her biri doğanın elementleriyle bağlantılı benzersiz bir his uyandırmak için titizlikle tasarlanmış element temalı dört bölüme davet ediyoruz.” dedi.

Toprak elementini tasvir eden bahçeden tura başlayan ziyaretçiler, gelişimi ve gezegenimizin tüm kaynaklarının değerini simgeleyen TCLGreen heykeli tarafından karşılanıyor. Yol daha sonra iç mekânda, bağlantı ve fikir akımlarının birleşimini temsil eden Su elementine açılıyor. Merdivenlerden yukarı çıkıldığında ise Ateş elementi ortaya çıkıyor. Uygarlığın sembolü olan ateş, TCL’in kalbinde yatan inovasyon ruhunu temsil ediyor. Son olarak, Hava elementinin karşıladığı ziyaretçiler burada nefes alma, rahatlama ve sergideki deneyimlerini yeniden düşünme imkânı buluyor. Ziyaretçiler turu tamamladıklarında, gezegenimizin elementleriyle uyum içinde döngüyü tamamlamanın verdiği hoş bir his yaşıyor.

TCL’in Milano Tasarım Haftası’nda boy göstermesi, şirketin TCLGreen küresel kampanyasının öncülük ettiği çevresel, sosyal, yönetişim (ESG) yolculuğunda bir başka kilometre taşını da temsil ediyor. TCLGreen ilk kez 10 Eylül 2022’de İtalya’nın Roseto Degli Abruzzi kentinde başlatılmıştı. TCL, girişimin ruhunu somutlaştıran çarpıcı TCLGreen heykelini yaratması için Birleşik Krallık Mimarlar Odası üyesi sanatçı Kevin Chu ile iş birliği yapmıştı.

Otların saplarından ilham alan heykel, TCL tarafından sağlanan 1.000’den fazla atılmış devre kartı kullanılarak, elektronik ürünlerin geri dönüşümünün zorlukları konusunda halkı yaratıcı ve sanatsal bir şekilde duyarlı hale getirmek için yapıldı. TCLGreen girişimi ve bu girişimin yaratıcı vizyonu Warner Bros. Discovery ile iş birliği içinde hayata geçirildi. Bu kez TCLGreen, sürdürülebilir bir yaşam tarzına giden yolda ziyaretçilere ilham vermek için dünyanın önde gelen tasarım fuarı Milano Tasarım Haftası’nda mesajını yeniden veriyor.

TCL’in yeni ürün serisi de şirketin sürdürülebilirlik alanındaki çabalarının önemli örneklerini oluşturuyor. TCL, EPS ambalajlarını hava sütunu ve kraft kâğıt gibi hafif, yenilenebilir ve toksik olmayan alternatiflerle değiştirerek önemli bir atık kaynağı olan ambalajlarını sürekli iyileştiriyor. Ayrıca ambalajların boyutunu ve ağırlığını azaltarak nakliye kaynaklı sera gazı emisyonlarının azaltılmasına da yardımcı oluyor. Son olarak daha basit, daha az renkli ambalaj tasarımlarının yanı sıra su ve soya yağı bazlı mürekkeplerin kullanılması, sert baskı kimyasallarının kullanımını da azaltıyor.

TCL Technology’nin 2022 yılındaki ESG Raporu’na göre şirket çevrenin korunması için toplam 1,04 milyar dolar yatırım yaparken 229,53 milyon ton su tasarrufu sağladı ve geri dönüştürülen su kaynaklarının miktarı 54,64 milyon tona ulaştı. Geri dönüştürülen atık miktarı ise 81.865 ton oldu. Ayrıca, TCL 2025 yılına kadar sera gazı emisyonlarını yüzde 18, su tüketimini yüzde 27, enerji tüketimini yüzde 13, doğal gaz tüketimini yüzde 70 ve EPS tüketimini yüzde 10 azaltmayı hedefliyor.

TCL, Avrupa’da döngüsel ekonominin tamamlanmasını teşvik etmek için ham madde ve ambalaj malzemelerinin tedarikinden üretime ve bileşenlerin geri dönüştürülebilirliğine kadar kullanıcı gereksinimlerini, beklentilerini ve düzenlemelerini kapsayan katı bir eko-derecelendirme sistemi olan Eco Rating etiketleme programının da destekleyici mobil markasıdır.