Sosyal Medya

Samsung

Galaxy S21, S Pen destekli Ultra modelinden teknik sızıntı ipuçları

Galaxy S21, S Pen destekli Ultra modelinden teknik sızıntı ipuçları. Ultra, ikinci nesil 108 megapiksel sensör ve yüzde 130 daha büyük...

Galaxy S21, S Pen destekli Ultra modelinde teknik sızıntı ipuçları

Samsung, gelecek yıl Galaxy S21’i (veya S30’u) tanıttığında geriye pek gizem kalmayabilir. Android Police kaynakları iddiasına göre; S21 ailesi için ayrıntılı özelliklerin günler öncesinden sızdırılmış olması yüzünden Ultra Modelin gelecek tanıtımda daha merkezde olacağını gösteriyor.

Ekran boyutlarının tüm seride olduğu gibi benzer olması beklenirken; 6,8 inç S21 Ultra’nın, S Pen desteği ve göz alıcı 1.600 nit tepe parlaklığı ile pil tasarrufu sağlayan bir LTPO ekran ( Note 20 Ultra‘daki gibi ) kullanacağı bildiriliyor. Kaynaklar, gövdeye kalemin dahil edilmeyeceğini belirtirken bunun yerine; kalemi yanınızda kolayca taşımak istiyorsanız bir çanta satın almanız gerekeceğine dikkat çekiliyor…

6,2 inç S21 ve 6,7 inç S21 + dahil olmak üzere tüm serinin, bazı ülkelerde beklenen Snapdragon 875’e, diğerlerinde ise  bildirilmemiş Exynos 2100’e geçeceği belirtiliyor. Yine de yetişmek için mücadele eden Exynos varyantlarına alışkınsanız 2100’ün Snapdragon’dan “eşit veya daha iyi” olması gerekiyor.

Kamera boyutları, 12MP birincil sensörleri, 64MP telefoto birimleri ve 12MP ultra geniş atıcılar arasında normal S21 modellerinde çok fazla değişmez. Ancak Ultra, ikinci nesil 108 megapiksel sensör ve yüzde 130 daha büyük pikselli 3X ve 10X telefoto kameralar kullanacak. Tüm yeni Galaxy’ler nihayet 4K, tüm kameralarda saniyede 60 kare video çekimi ve daha hızlı 30FPS’de 8K kayıt elde edecek.

Diğer iyileştirmeler arasında Note 20’den ultra geniş bant, Ultra’da iki kat hızlı WiFi 6E ve aynı anda ön ve arka kameralardan video kaydeden bir mod yer alacak. Her şey ileriye doğru bir adım sayılmaz – Samsung, S21 tabanında plastik (veya “glasstik”) kullanabilir ve en azından Ultra için camı ayırabilir.