Sosyal Medya

Genel

Galaxy Z Flip’in menteşeleri tozu dışarıda tutma konusunda zayıf

Galaxy Z Flip'in menteşeleri tozu dışarıda tutma konusunda zayıf. iFixit Galaxy Z Flip'i toz testine tabi tuttu. Sonuçlar pek iç açıcı değil.

Samsung’un katlanabilir telefonu Toza Karşı oldukça zayıf

Samsung’un katlanabilir telefonları ve menteşeleri ile ilgili olarak başı hep dertte olacağa benziyor. Görünüşe göre Samsung’un katlanabilir telefonu her  zaman çalışmayabilir. Galaxy Z Flip’in menteşeleri tozu dışarıda tutma konusunda zayıf, işte detaylar…

Samsung’un Galaxy Z Flip telefonunun menteşe sisteminin bir önceki Galaxy Fold’a göre daha sessiz ve hayranlık uyandırdığını belirtmiştik. Gelin görün ki, ilk kullanım testleri sonrasında özellikle cihazın içindeki toz kalıntıları kafalarda soru işareti yaratıyor. Cihazın kullanımı konusunda ne kadar etkili olabileceği göreceli olabilir ancak iFixit menteşenin toz direncini test etti ve sonuçlar hiçte umut verici görünmüyor.

Tozun özellikle diğer bölümlere sızması şaşırtıcı görünmese de (Samsung toza karşı dayanıklı olmadığı konusunda zaten uyarıyor) özellikle menteşe tarafı toz konusunda en zayıf nokta ve katlanan mekanizmanın yada optik kabloların buna nasıl dayanacağı belirsiz.

1.380 dolarlık bu katlanabilir telefonun suya dayanıklı olması bir yana toza karlı mukavemeti konusunda belirsizlik olması, kullanıcıları bu kadar para vermekten geri tutar mı bilemiyorum. Yine de iFixit’in yaptığı tam bir gerçek dünya testi değil ve bir kum fırtınasında kalmadığınız sürece belki de sorun yoktur. Bununla birlikte menteşelerdeki bu kılcal kabloların değişimi pek mümkün görünmüyor. Pahalı bir tamir masrafı çıkarabilir.

iFixit


Galaxy Z Flip’in menteşeleri tozu dışarıda tutma konusunda zayıf