Sosyal Medya

Android

Google Now, Android İçin 9 Yeni Ses Komutunu Kullanıma Sundu!

Google Now’a eklenen yeni özelliklerle Android kullanıcıları için sesli komutlar çok daha işlevsel bir hale geldi.

Hiçbir ışığın olmadığı karanlık bir yerde olduğunuzu hayal edin. Elinizde bulunan tek aydınlatma kaynağı ise bir Android cihaz. Google tarafından geliştirilen yeni bir özellik sayesinde böyle bir durumdayken sesli olarak “OK Google, flaş ışığını aç” demeniz cihazınızın etrafı yeterince aydınlatan bir ışık kaynağına dönüşmesi için yeterli.

Yukarıda bahsettiğimiz bu özellik Google’ın Google Now uygulamasının Android uygulamasına eklediği dokuz adet yeni komuttan biri. Aynı şekilde, örneğin “Wi-Fi’yı (ya da Bluetooth) aç” ya da “Wi-Fi’yı kapat” dediğinizde de söz konusu bağlantıları rahatlıkla kontrol edebilmeniz mümkün. Bu komutları vermenizin ardından telefonunuzun ekranında Wi-Fi ya da Bluetooth bağlantısını tek bir dokunuşla açıp kapatabileceğiniz bir ekrana yönlendiriliyorsunuz.

Bir diğer yeni sesli komut ise “Mesajlarımı oku”. Bu sayede ekranda size gönderilen son beş SMS’i görebiliyorsunuz. Google ayrıca bunların sesli olarak okunmasını isteyip istemediğinizi de soruyor. Bir uygulamayı açmak istediğinizde ise komutunuzun başına o uygulamanın adını ekleyerek “… aç” demeniz yeterli. Google ayrıca herhangi bir web sitesini de sesli komut aracılığıyla açabiliyor. Kamerayı açmak, video kaydetmek, müzik çalmak, arama yapmak, mesaj göndermek, alarmı ayarlamak, parlaklık ve ses düzeyini değiştirmek de yine bu yeni komut özellikleriyle yapılabilen işlemler arasında.