Sosyal Medya

Mobil Uygulamalar

Google’dan ücretsiz ve sınırsız fotoğraf yedeklemeye son veren adım!

Google'dan ücretsiz ve sınırsız fotoğraf yedeklemeye son veren adım. Google, Google Fotoğrafların en iyi avantajlarından birini sonlandırıyor

Google, 1 Haziran 2021’den sonra ücretsiz ve sınırsız fotoğraf yedekleme sunmayacak

15 GB’tan fazla fotoğraf ve videoyu yedeklemeyi planlıyorsanız Google One için ödeme yapmanız gerekecek.

“Google, Google Fotoğrafların en iyi avantajlarından birini sonlandırmayı planlıyor.”

1 Haziran 2021 tarihinden itibaren, hizmete yüklediğiniz tüm yeni “yüksek kaliteli” fotoğraflar veya videoları, Google Workspace belgelerinizi, slaytlarınızı ve e-tablolarınızı içeren paylaşılan bir 15 GB sınırına dahil edecek.

Elbette bu sınırı geçtikten sonra, Google One depolama alanı için ödeme yapmanız gerekecek…

1 Haziran’dan önce yüklediğiniz “yüksek kaliteli” fotoğraflar ve videolar bu sınıra dahil edilmeyecek ve bu da hizmeti kullanmaya devam etmek isteyip istemediğinize karar vermeniz için size biraz olsun zaman tanıyacak. Burada bir istisna Pixel sahiplerine yapılıyor. Pixel sahiplerinin sınırdan muaf olacakları için ek depolama alanı satın alma konusunda endişelenmeleri gerekmeyecek.

 

Fotoğraflar’da “yüksek kaliteli” fotoğraflar ve videolar, klipler hizmette daha az yer kaplamaları için sıkıştırılıyor. Ancak kişiler isterse sıkıştırmadan da yükleme yapabiliyor. Bana göre, Google Fotoğraflar’ın 2015’te piyasaya sürülmesinden bu yana; hizmetin en iyi yönlerinden biri, hiçbir şeyi silmek zorunda kalmadan anılarınızı rahat.a yükleyebilmenizdi. Ayrıca 16GB’lık akıllı telefonlar için yer sıkıntısı oluştuğunda kesinlikle can kurtarandı…

Google’a göre, politika değişikliği “artan depolama talebine ayak uydurmak için yapılıyor.İnsanları değişikliğe hazırlamak için Google, Fotoğraflar kullanıcılarının yedeklenen içeriklerini daha kolay yönetmelerine yardımcı olacağını söylediği yeni bir araç sunmayı da planlıyor. Bu özellik, bulanık veya karanlık fotoğrafları ortaya çıkarır ve yerden tasarruf etmek için bunları silmenizi önerir.

Google One’ın fiyatı değişmiyor. Daha önce olduğu gibi, ayda 2 ABD dolarına, 100 GB depolama alanına erişmenizi sağlıyor.

Aslında bir bakıma, Fotoğraflar her zaman gerçek olamayacak kadar iyi görünüyordu ve şirketin hizmetten para kazanmanın daha fazla yolunu aramaya başlaması da an meselesiydi.