Sosyal Medya

Akıllı/Smart Cihazlar

Google’ın Pixel 5 etkinliğinde duyurduğu her şey burada

Google'ın Pixel 5 etkinliğinde duyurduğu her şey burada. İki yeni Pixel telefon, kumaş kaplı bir akıllı hoparlör ve yenilenmiş bir Chromecast

Google’ın Pixel 5 etkinliğinde duyurduğu her şey burada

İki yeni Pixel telefon, kumaş kaplı bir akıllı hoparlör ve yenilenmiş bir Chromecast (uzaktan kumanda ile!).

Google beklendiği gibi bu zor geçen yıla online düzenlediği “Pixel 5” etkinliği ile bir dizi yeni cihaz yetiştirmeyi başardı.

Yayın öncesi sızıntılar ve Google’ın bugünden önce paylaştığı bilgiler ışığında aslında; şirketin Lansman Gecesi etkinliğinde çok fazla sürpriz olmadığını söyleyebiliriz.

Pixel 5, Pixel 4a 5G, 2020 Chromecast ve Nest Audio’nun geleceğini zaten biliyorduk, ancak bu; Google’ın bu yeni cihazlarının ayrıntılarını görmeyi daha az ilgi çekici hale getirmedi…

Pixel 5

Google'ın Pixel 5 etkinliğinde duyurduğu her şey

2016’dan beri iPhone’u takip eden Google, en yeni Pixel telefon serisiyle farklı bir şey deniyor. Selefi ile karşılaştırıldığında, Pixel 5 daha değer odaklı bir amiral gemisi…

Daha mütevazı ancak yine de 5G özellikli Snapdragon 765G için Qualcomm’un Snapdragon 865 işlemcisinden vazgeçiyor. Google ayrıca Pixel 4’ün soli radar modülüne de kaldırdı. Bu nedenle yüzle kilit açma veya şüpheli yardımcı programın dokunmatik Hareket Algılama Kontrolleri bulunmuyor.

Soli’nin kaldırılması, Pixel 5’in bir parmak izi sensörüne ve çentiksiz bir tasarıma sahip olduğu anlamına gelir; telefonun 6 inçlik 2.340 x 1.080 ekranını süsleyen temiz bir iğne deliği vardır. Neyse ki, ekran hala geçen yılki modelin 90 Hz yenileme hızını içeriyor. Pixel 3 ve Pixel 4 üzücü bir pil performansına katlanmak zorunda kalan herkes, Pixel 5’in daha büyük 4.000 mAh kapasiteli bir pil ile geldiğini öğrenmekten de mutlu olacak.

Diğer bazı önemli özelliklerde; ince ayarlar, geniş ve ultra geniş lenslerden fotoğraflar çeken 12 megapiksel ve 16 megapiksel sensörlerden oluşan yenilenmiş bir birincil kamera sistemi içermesi. Bu kameralar için yeni yazılım özellikleri olmadan bir Pixel lansmanı olmazdı ve Google hayal kırıklığına uğratmadı. Yeni bir özellik, pürüzsüz videolar çekmenize yardımcı olacak bir yardımcı araca sahip.

Pixel 5’in teknik özellik listesini Qi kablosuz şarj desteği, suya dayanıklı tasarım, 128 GB depolama alanı ve 699 ABD dolarından başlayan fiyat etiketiyle tamamlayabiliriz.

Google'ın Pixel 5 etkinliğinde duyurduğu her şey

Pixel 4a 5G

Google'ın Pixel 5 etkinliğinde duyurduğu her şey

Pixel hayranları, yukarıda bir XL modelinden bahsetmediğimizi fark edecekler. Çünkü bu yıl böyle bir model yok. Bunun yerine, Google, Pixel 4a’nın daha premium bir sürümünü veya her şeye böyle bakmak istiyorsanız, Pixel 5’i daha uygun fiyatlı bir şekilde yayınlamayı planlıyor.

Şaşırtıcı şekilde bu 499 dolarlık Piksel 4a 5G’nin Pixel 5 ile çok fazla ortak özellikleri var. Her iki telefon da Qualcomm’un Snapdragon 765G işlemcisine sahip. Aynı ön ve arka kamera setlerine sahipler. Pixel 4a 5G ile elde edemeyeceğiniz şey, Qi kablosuz şarj, su geçirmezlik ve 90 Hz ekran desteği. Ama bir kulaklık girişi ile birlikte gelmesi onu daha cazip bir bütçe dostu akıllı telefon yapabilir.

Chromecast

Google'ın Pixel 5 etkinliğinde duyurduğu her şey

 

Google’ın yeni Chromecast’i nihayet bir uzaktan kumandayla birlikte geliyor. Evet, Google nihayet müşterilerini dinledi, ancak en son akış diskinde bir şeyleri kontrol etmenin yeni bir yolundan çok daha fazlası var. Google, hem Chromecast Ultra hem de renkli Nest Mini hoparlörlerinden ödünç alan güncellenmiş bir tasarıma sahip. Pakette, saniyede 60 kareye kadar 4K HDR içeriği oynatmasına izin veren yeni bir işlemci bulunuyor. Buna ek olarak, Dolby Vision ve surround ses desteği de var.

Bu yeni uzaktan kumandaya gelince, hızlı ve kolay Asistan erişimi için dahili bir mikrofona sahip. Düğmeler açısından, Geri, Ev, Sessiz, Güç ve Giriş tuşlarının yanı sıra özel bir ses rocker vardır. Ayrıca, YouTube ve Netflix için kısayollarla birlikte gelir. Kullanışlı.

İşlerin biraz kafa karıştırdığı özellik ise; yeni Chromecast’in Google TV’yi çalıştırmasıdır. Platform, Android TV‘nin üzerinde çalışır ve Google’ın Play Filmler ve TV uygulamasından özellikleri ödünç alan karışıma yeni bir arayüz ekliyor.

Chromecast’i bugünden itibaren 50 dolar satışa sunuldu.

Nest Audio

Son olarak Google, Nest Audio adlı yeni bir akıllı hoparlörü duyurdu. Nest Mini gibi, Nest Audio da kumaşla kaplı. Google, 19 mm’lik bir tweeter ve 75 mm orta woofer ile onu donatmış. Şirket, bu bileşenlerin Nest Audio’nun Google Home’dan yüzde 75 daha yüksek sesle çalışmasına izin verdiğini söylüyor. Ayrıca bu hoparlörden yüzde 50 daha fazla bas üretebiliyor.

Cihazda, Asistan’la konuştuğunuzda yanan LED ışıklar bulacaksınız. Ancak, dijital yardımcının kazara açılmasını istemiyorsanız, hoparlörün arkasında bir de sessiz düğmesi var.

Google’ın ne dinlediğinize bağlı olarak Nest Audio’nuzu otomatik olarak ayarlayacağını söylediği bir Media EQ özelliği ile birlikte geliyor ve çok odalı ses desteği de bulunuyor.

Ayrıca, stereo görüntüleme elde etmek için iki Nest Audio’yu birbiriyle eşleştirebilirsiniz. Tek hoparlör maliyeti 100 dolar olduğundan oldukça çazip olabilir.