Sosyal Medya

Donanım

HP’den Okyanus Kaynaklı “Geri Dönüştürülmüş Plastik” kullanılan dizüstü bilgisayarı!

HP'den Okyanus Kaynaklı "Geri Dönüştürülmüş Plastik" kullanılan dizüstü bilgisayarı. Pavillon 13,14 ve 15 inç modellerinde sınırlı da olsa...

HP’nin ilk Intel 11. nesil dizüstü bilgisayarları, geri dönüştürülmüş okyanus kaynaklı plastikleri kullanıyor

HP’den çevreci bir hareketle okyanus kaynaklı plastik materyallerin kullanıldığı Pavilion 15 modelini AMD Ryzen 4000 işlemcilerle de alabilirsiniz.

HP, 11. nesil Intel Core işlemcileri ve son nesil Intel yongalarına göre muazzam bir GPU artışı sağlayacak Iris XE grafiklerini kullanan ilk 13, 14 ve 15 inç Pavilion dizüstü bilgisayarlarını duyurdu.

Ayrıca okyanusa bağlı geri dönüştürülmüş plastiğin kullanıldığı (şimdilik hoparlör muhafazası ile sınırlı) şirketin ilk modelleri arasında yer aldı…

Artık tüm modellerde, ayrım çizgilerini ortadan kaldıran ve daha temiz bir görünüm ve his veren 3D dikişsiz metal kasa bulunmaktadır. HP ayrıca çerçeve boyutunu küçülterek Pavilion 15’e yüzde 86 ekran / gövde oranı ve ürün yelpazesinde daha küçük boyutlar kazandırdı. Yeni soğutma ve fan tasarımı, hava akışında yüzde 27 artış ve gürültüde yüzde 16 azalma sağlıyor.

HP, yaklaşık 8,5 saatlik pil ömrü vaat ediyor ve yalnızca 45 dakikada yüzde 50 şarja ulaşabilirsiniz. Xe grafiklerinin sağlayabileceğinden daha fazla performansa ihtiyacınız varsa; Pavilion 14 ve 15 modelleri NVIDIA GeForce MX450 grafiklerle de mevcuttur. AMD’yi Intel’e tercih ederseniz, Pavilion 15’i (ancak diğer modelleri değil) Ryzen 4000 serisi işlemcilerle alabilirsiniz.

Çift kanallı bellek tasarımları, WiFi 6 bağlantısı, Optane bellek, 1 TB’a kadar SSD‘ler ve veri, ekran ve güç dağıtımı (PD) içeren USB-C gibi diğer performans özellikleri. 14 ve 15 inç modeller ayrıca SD kart yuvalarıyla birlikte gelir.

Pavilion 13, 1080p veya 4K Ultra HD panellerle geliyor ve 680 $ ‘dan başlıyor, Pavilion 14 ve 15 modelleri ise 720p veya 1080p panellere sahip ve sırasıyla 580 $ ve 600 $’ dan başlıyor.

Tüm modellerin önümüzdeki aydan itibaren HP.com‘da satışa çıkması bekleniyor.