Sosyal Medya

iPhone

iPhone 15 tanıtımı ne zaman, saat kaçta yapılacak?

Apple, iPhone 15 ve yeni cihazlarının tanıtımını yapacağı bir etkinlik düzenleyecek. Standart iPhone 15 ve iPhone 15 Plus'ın yanı sıra üst düzey bir iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max'in tanıtımının yapılması bekleniyor. iPhone 15'in özelliklerini merak eden teknoloji tutkunları, Apple'ın "Wonderlust" etkinliğine ilişkin ayrıntıları araştırıyor. Peki, iPhone 15 tanıtımı ne zaman, saat kaçta yapılacak? iPhone 15 tanıtımı nasıl izlenecek?

iPhone 15 tanıtımı ne zaman, saat kaçta yapılacak? iPhone 15’in çıkış tarihi ve özellikleri

Apple, iPhone 15 ve yeni cihazlarının tanıtımını yapacağı bir etkinlik düzenleyecek. Standart iPhone 15 ve iPhone 15 Plus’ın yanı sıra üst düzey bir iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max’in tanıtımının yapılması bekleniyor. iPhone 15’in özelliklerini merak eden teknoloji tutkunları, Apple’ın “Wonderlust” etkinliğine ilişkin ayrıntıları araştırıyor. Peki, iPhone 15 tanıtımı ne zaman, saat kaçta yapılacak? iPhone 15 tanıtımı nasıl izlenecek?

Apple’ın merakla beklenen iPhone 15 etkinliği 12 Eylül’de!

Duyurusu beklenen yeni iPhone 15 sonunda lightning portu  yani yıldırım bağlantı noktasına elveda diyebilir…

Apple, yıllık Eylül etkinliği için sonunda bir tarih belirledi; bu etkinlik sırasında iPhone 15 serisinin yanı sıra diğer cihazların yeni sürümleri hakkında da mutlaka her şeyi öğreneceğiz.

Bildiğiniz gibi geçen yılki etkinlik biter bitmez Apple’ın iPhone 15 serisi için neler hazırladığına dair söylentiler ortalıkta dolaşmaya başlamıştı. Tüm modeller (belki yeni bir SE hariç) çentiği bir kenara bırakıp iPhone 14 Pro ve Pro Max’te piyasaya sürülen Dynamic Island kesimini kullanmaya başlayabilir.

Ancak WiFi 6 yerine WiFi 6E bağlantısı istiyorsanız iPhone 15 Pro’yu tercih etmeniz gerekebilir. Son raporlar, 15 Pro ve Pro Max’in daha ince çerçevelere ve titanyum çerçeveye sahip olacağını gösteriyor ancak yine son söylentilere göre iPhone Ultra‘yı görmek için gelecek yıla kadar beklememiz gerekebilir.

 

12 Eylül saat 20:00’de apple.com adresinden veya Apple TV uygulamasından online izleyin.

yeni iPhone 15 modelinde en dikkat çekici beklenti ise Avrupa Birliğinin zorlamasıyla, Apple’ın iPhone 15 serisiyle birlikte Lightning portunu kullanımdan kaldırarak uzun zamandır beklenen USB-C’ye geçiş yapması olabilir.

Avrupa Birliği’nde satılan tüm tablet ve akıllı telefonların önümüzdeki yıldan itibaren bu şarj portunu kullanması gerekeceğinden, şirketin bu konuda fazla bir seçeneği yok.

Apple’ın diğer pazarlarda Lightning bağlantı noktasına tutunmaya çalışmak yerine tüm yeni cihazlar için aynı konektörü kullanması daha kolayına gelebilir.

Her halükarda, bu yılın yeni iPhone’ları hakkında her şeyi öğrenmek için çok fazla beklememiz gerekmeyecek.

Muhtemelen Apple Watch için de sırada ne olduğunu öğreneceğiz. Ve Apple’ın her zaman “bir şey daha” sürprizi yapma ihtimali de var.

Kısaca iPhone 15’te Beklenen Özellikler Nelerdir?

  • iPhone 15 ve 15 Pro için 6,1 inç ekranlar ve iPhone 15 Plus ve iPhone 15 Pro Max (veya “Ultra”) için 6,7 inç ekran boyutuyla birlikte bir değişiklik olması beklenmiyor.
  • iPhone 15 Pro ve Pro Max’in titanyum kasa ile çıkış yapması bekleniyor.
  • iPhone 15 Pro serisi, Apple Watch Ultra’da olduğu gibi bir Eylem Düğmesine de sahip olabilir. Özelleştirilebilir geçiş düğmesi, profesyonel seviye iPhone’ların sol üst tarafındaki sessiz anahtarının yerini alacak.
  • Sensör tarafından yakalanan ışığı bükmek veya katlamak için bir prizma kullanacak ve telefonu daha da güçlendirmeden 5x ila 6x optik yakınlaştırma sağlayacaktır.
  • Öte yandan Apple’ın yeni cihazlarla birlikte AB yasalarından dolayı tüm cihazlarını USB-C’ye dönüştürmesi bekleniyor.

iPHONE 15 TANITIMI NE ZAMAN?

Apple, yeni cihazlarını tanıtacağı “Wonderlust” etkinliğini 12 Eylül Salı günü saat 20.00’da gerçekleştirecek. Lansman, Apple resmi internet sitesi üzerinden canlı izlenebilecek.

iPHONE 15 ÇIKIŞ TARİHİ

9to5Mac’in aktardığı haberde, ön siparişlerin 15 Eylül Cuma günü başlaması ve cihazların bir hafta sonra 22 Eylül’de satışa çıkmasının beklendiği kaydedildi.

 

iPhone 15’in Türkiye fiyatı ne olacak?

Bütün dünyanın gözü Apple’ın düzenleyeceği etkinlikte tanıtacağı yeni ürünlere çevrilirken, lansmanda tanıtılacak akıllı telefon serisi iPhone 15’in tahmini fiyatları da basına sızdı.

“Yeni iPhone 15, selefi 14’ün en donanımlı versiyonu 14 Pro Max 1TB’ın 87.457 TL’lik rekorunu elinden almaya geliyor. Markanın bu yeni modelinin en üst donanımlı versiyonunun fiyatının 100 bin TL’nin üzerinde olacağı tahmin ediliyor”

 

YENİ iPhone 15’in  ABD  Satış Fiyatları ve Tahmini  TÜRKİYE FİYATLARI

  • iPhone 15: başlangıç fiyatı 799 dolar (Tahmini Türkiye fiyatı 56.000 TL)
  • iPhone 15 Plus: başlangıç fiyatı 899 dolar (Tahmini Türkiye fiyatı 61.000 TL)
  • iPhone 15 Pro: başlangıç fiyatı 1,099 dolar (Tahmini Türkiye fiyatı 72.000 TL)
  • iPhone 15 Pro Max: başlangıç fiyatı 1,299 dolar (Tahmini Türkiye fiyatı 85.000 TL)
  • iPhone 15 Pro Max 1 TB: 1799 dolar (Tahmini Türkiye fiyatı 108.000 TL)