Sosyal Medya

Otomobil

Kia’nın 2021’de üretilecek elektrikli otomobili

Kia IMAGINE EV, Kia'nın 2021'de üretilecek EV modeli. Üreticiler Elektrikli EV gelecekleri üretim versiyonlarına dönüştürmeye başladı.

Kia IMAGINE EV, 2021’de üretilecek elektrikli otomobili

Güney Koreli otomobil üreticisinin elektrikli modellerinden birisi daha üretim versiyonuna dönüşüyor. Kia IMAGINE EV daha fazla konsept olarak kalmayacak.

Kia’nın elektrikli otomobili IMAGINE EV çok fazla uzun süre konsept model olarak kalmayacak. Şirketin 2021 üretim planlarında yer alıyor. Önümüzdeki yıl yollarda görebiliriz.

Kia’nın Avrupa Operasyon Şefi Emilio Herrera’nın Automotive News’e yaptığı bir açıklamada; Elektrikli Crossover’ın üretim versiyonunun 2021’de yapılacağını söyledi. 21 ekran, uçak tarzı direksiyon gibi çılgınca şeyler görebiliriz.

Koreli otomobil üreticisi Hyundai’nin kardeş markası KIA, Hyundai ile paylaşacağı EV’ye özgü mimarileri de piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Niro EV ve Soul EV gibi mevcut modellerden daha hızlı ve daha uzun menzilli bir otomobil sunması bekleniyor.

Elektrikli otomobiller önümüzdeki yıldan itibaren uçuşa geçemeye başlayabilir ancak ben geçiş sürecinde hibrit modellerinde çok iyi satışlar yapabileceğini düşünenlerdenim. Benzer şekilde röportajda Herrera, Kia’nın 2020’nin sonlarına veya 2021’in başına kadar bir hidrojen yakıt hücreli arabasına sahip olacağını belirtti.

Türkiye’nin de elektrikli otomobil yapma girişimlerine şahit olduğumuz bu dönemde, tüm üreticiler elektrikli geleceklerini sergilemeye başladı. Menziller bir anda daha da fazla uzayabilir.

Automotive News Europe