Sosyal Medya

Donanım

Leica SL2-S, 4K 60fps video özelliğine sahip ve 4,895$

Leica SL2-S, 4K 60fps video özelliğine sahip ve 4,895$. Leica SL2'nin daha uygun fiyata olan modelinin özellikleri neler?

Leica’nın SL2-S’si, 4K 60fps video özelliğine sahip

Leica SL2-S ayrıca 5 eksenli gövde içi sabitleme ve 25 fps çekim hızları da sunuyor.

Leica, en son amiral gemisi 47 megapiksel çözünürlüğe ve 5,995$’lık fiyata sahip aynasız SL2 kamerasının daha sportif ve daha ucuz bir versiyonu olan Leica SL2-S’yi piyasaya sürdü.

Yeni modelle, 24,6 megapiksel sensör, saniyede 25 fps’ye kadar çekim hızı (uyarılarla birlikte), 100.000’e kadar ISO’lar ve 4K 60 fps video ile hızı, düşük ışık kabiliyetini ve video becerisine vurgu yapılıyor.

SL2-S, büyük olasılıkla Sony tarafından üretilmiş olan arka taraftan aydınlatmalı (BSI) sensöre sahip ilk Leica’dır. Ağırlık ve boyut olarak Panasonic S1‘e  benzer, 5,5 duraklı bir gövde içi stabilizasyon sistemi içeriyor ve benzer şekilde 5,76 milyon noktalı OLED EVF’ye sahip… Herhangi bir Panasonic full frame kameranın aksine, çift UHS-II kart yuvasına sahip iken XQD veya CFexpress yuvası bulunmuyor.

S1’e çok benzer şekilde, SL2-S de video ve fotoğraf oluşturmak için ideal olan 5,76 milyon noktalı OLED elektronik vizöre sahip iken arka tarafta sabit 3.2 inçlik dokunmatik ekran biraz idealden uzak.

Panasonic’in aynasız kameraları gibi, derinlik haritalama ile kontrast algılamalı otomatik netleme

Genellik çok fazla hareket etmeyen nesneler için doğru otomatik netleme sağlanıyor, ancak hızlı hareket eden nesneler veya videolar için bu ideal değildir. Ayrıca, sürekli otomatik netleme etkinken yalnızca 5 fps çekimi gerçekleştirebiliyor. Bu nedenle 25fps çekim hızları elektronik deklanşörle sabit otomatik netleme ile sınıtlı.

Mekanik deklanşör ile de, sürekli otomatik netleme olmadan 9fps çekim yapabilir.

Video Tarafında!

Yine Panasonic S1 ile benzer özelliklere sahip Leica SL2-S, video tarafında çok daha iyi. 8 bit 4: 2: 0 dahili ve 10 bit 4: 2: 2 harici kayıt ile APS-C kırpma yoluyla 60 fps’ye kadar 4K çekim yapabilirsiniz. Hem dahili hem de harici olarak 10 bit 4: 2: 2 kayıtla 30fps’ye kadar tam kare 4K çekim mümkündür.

6K sensör alanından aşağı örneklendiği için bu modda görüntüler daha net. Ayrıca, HDR çalışması için veya dinamik aralığı en üst düzeye çıkarmak için V-Log ve HLG kaydını da destekler ve kayıtta zaman sınırı bile yok.

Kendi görüntü işlemcisi ve menü sistemine sahip

S1’in sekme tabanlı menülerine kıyasla biraz kafa karıştırıcı olsa da, ilk sayfadaki favori ayarlarınıza kolay erişim imkanı sunulmuş. Ayrıca, fotoğraf ve video ayarları arasında hızla geçiş yapmanızı sağlayan bir Cine modu var.

Alman şirket önümüzdeki yıl, özellikle göz / yüz ve vücut algılama alanında otomatik netlemeyi geliştirecek ürün yazılımı güncellemeleri sözü verdi.  Panasonic ve Sigma tarafından desteklenen L serisi, takılabilen lens sistemiyle çalışıyor ve 40 uyumlu lens sunuyor. 

Leica SL-2S modeli fiyatı ise 4.895$…