Sosyal Medya

Donanım

LG’nin en yeni 4K CineBeam projektörü, parlaklığı 3.700 lümene kadar çıkardı!

LG HU915QE Premium 4K UHD Laser UST Projektör tanıtıldı. Ultra kısa mesafeli yansıtma özelliğine sahip yeni model, "yedi inç - yani 17,83 cm uzaklıktan" 120 inçlik bir ekran yansıtıyor.... "LG HU915QE Premium 4K UHD Laser UST Projektör" ..

LG’nin en yeni 4K CineBeam projektörü, parlaklığı 3.700 lümene kadar çıkardı!

Ultra kısa mesafeli yansıtma özelliğine sahip yeni model, “yedi inç – yani 17,83 cm uzaklıktan” 120 inçlik bir ekran yansıtıyor…. “LG HU915QE Premium 4K UHD Laser UST Projektör” ..

LG, Orijinal CineBeam ile Ultra Kısa Mesafeli – Ultra Short Throw (UST) lazer projektör çılgınlığının başlamasına neden olabilecek yeni bir üst düzey modeli duyurdu. CineBeam HU915QE, daha önce olduğu gibi sadece yedi inç uzaklıktan 120 inçlik bir görüntü yansıtabilir, ancak şimdi bunu Optoma CinemaX P2 gibi rakiplerin çok ötesinde, kavurucu 3.700 ANSI lümen parlaklık ile yapmayı başarıyor.

Güncel kullanıcı için 3.700 lümen parlaklığın hemen ne anlama geldiğini açıklayalım. Bu, güneşlikler açıkken gündüz son derece iyi görüntü kalitesi için yeterli bir parlaklık, böylece çok daha büyük bir ekran boyutu sunabilen akıllı TV’lerin yerini kolayca alabilir.

Ayrıca belirtildiğine göre 2.000.000: 1 kontrast oranı sağlıyor, ancak bu sayıyı ekran türüne, oda parlaklığına ve daha bir çok etkeni göz önüne alarak değerlendirmekte fayda var. Buna ek olarak herhangi bir gökkuşağı efektini ortadan kaldırması gereken üç kanallı lazer (muhtemelen bir TI DLP çipi ile) aracılığıyla 4K HDR video elde edebiliyorsunuz. LG, Dolby Vision veya HDR10+’dan bahsedilmediğinden şimdilik HDR10 ile sınırlı olduğunu tahmin edebiliriz.

"LG HU915QE Premium 4K UHD

Elbette yetenekleri bunlarla sınırlı değil, ortam ışığı koşullarına göre parlaklığı otomatik olarak ayarlayabiliyor ve kare kare parlaklığı değiştirmek için HDR dinamik ton eşlemesini kullanıyor. Diğer bir özellik, uyarlanabilir kontrast, her bir sahne için en uygun kontrastı sağlayabiliyor.

Optoma gibi diğer markalar tarafından kullanılan diğer akıllı platformları geride bırakan LG’nin en yeni webOS işletim sistemi ile geliyor.

Ülkemizde de 14 Haziran’da yayına başlayacak bizim için yeni Disney+ desteği’de bu modelde geliyor. Yani, bir Chromecast’e veya başka bir cihaza ihtiyaç duymadan Netflix, Amazon Prime, Disney+, YouTube ve Apple TV yayınlarını görebileceğiniz uygulamalar yüklü olacak.

Diğer projektörlerde görmediğimiz harika bir dış kumaş kaplama ile geliyor. Yukarıda göreceğiniz gibi, Danimarkalı tekstil şirketi Kvadrat’ın yüzde 45 oranında geri dönüştürülmüş yün dokusu sayesinde gerçekten şık bir görünüm vaat ediyor.

Gelelim Fiyat kısmına,

HU915QE CineBeam 4K lazer UST projektör, 2022’nin ilk yarısında, yani 40 günden daha kısa bir süre içinde muhtemelen satışa sunulacak. LG resmi fiyatını açıklamadı ancak B&H Photo Video’da yaklaşık 6.000 $ gibi bir ön sipariş fiyatıyla bu ürünü listeledi.