Sosyal Medya

MacOS

macOs Big Sur güncellemesi bazı eski MacBook Pro’larda sorun çıkardı!

macOS Big Sur Siyah Ekran Sorunu. Yeni güncellemeyi yüklemek isteyen eski 13 inç MacBook Pro sahipleri ummadıkları bir sorun ile karşılaştı.

macOs Big Sur güncellemesi bazı eski MacBook Pro’larda sorun çıkardı!

MacOs Big Sur’u yüklemek için eski Macbook Pro sahiplerinin biraz daha beklemesi gerekebilir. Zira Güncelleme yaparken MacBook Pro’ları siyah ekrana takılıyor…

Görünüşe göre bazı kullanıcılar için macOS Big Sur, bazı kullanıcılar için hoş bir güncelleme olmadı. MacRumors’a göre, Apple’ın forum‘larındaki ve Reddit‘teki kullanıcılar, 2013’ün sonlarında veya 2014’ün ortalarında üretilen 13 inç MacBook Pro modellerini Big Sur‘a güncellemeye çalışırken siyah bir ekrana takılıyor.

NVRAM ve SMC’yi sıfırlamak için kısayollar dahil, sorunu çözecek hiçbir şey görünmüyor.

Bir müşterinin sorunlarını araştıran bir mühendis, HDMI bağlantı noktası için bir IC yongasını çıkardıktan sonra sorunu çözmüş görünüyor, ancak sorunun bu olduğundan da emin değil.

Şirket en az bir sahibinden sistemlerini servise göndermesini isterken, bir diğeri Apple’ın mühendislik ekibinin sorunun farkında olduğunu söyledi. Ancak henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Şimdilik, en azından, eski 13 inç MacBook Pro’nuzu güncellemekten vazgeçmek isteyebilirsiniz. Tüm eski MacBook Pro’lar için bu sorunun olması beklenmeyebilir ancak potansiyel olarak maliyetli ve baş ağrısı bir güncelleme olabilir.

AppleCare’i satın almış olsanız bile, etkilendiği bilinen Mac’ler garanti kapsamı dışında kalıyor. Apple’ın gelecekte maliyetleri karşılama ihtimali olsa da, kısa sürede çalışan bir sisteme ihtiyacınız varsa pahalı bir onarım veya değiştirme ile karşı karşıya kalabilirsiniz.