Sosyal Medya

iPhone

Maske ile kilit açma neden sadece iPhone 12 ve üstü için geçerli?

Apple'ın FaceID özelliğinin henüz maske ile ekran açma özelliği olmadığını öğrendiğimizde hepimiz ciddi bir hayal kırıklığı yaşadık. Apple bir kaç geçici çözüm bulmuş olsa bile, görünen o ki artık kalıcı bir çözüm üretmek üzere. Maske ile çalışan FACEID özelliği ?

FaceID’nin Maske ile kilit açma özelliği neden sadece iPhone 12 ve üstü için geçerli?

Apple’ın FaceID özelliğinin henüz maske ile ekran açma özelliği olmadığını öğrendiğimizde hepimiz ciddi bir hayal kırıklığı yaşadık. Apple bir kaç geçici çözüm bulmuş olsa bile, görünen o ki artık kalıcı bir çözüm üretmek üzere. Maske ile çalışan FACEID özelliği ?

Neden soru işareti koyduğumuza da gelince… Yeni sistem yalnızca iPhone 12 ve üstü modelleri için geçerli olacak… Maalesef….

Bunun arkasındaki gerekçe TrueDepth kamera sistemindeki özellikler olabilir. Görünen o ki iPhone 11 ve aşağısındaki kamera özellikleri bunu gerçekleştirmek için yeterli değil.

Benzer şekilde iPad Pro’da da maske ile ekran kilidini açma henüz çalışmayacak.

Peki iPhone 12 ve üstünde FACEID ile Maske ile Ekran Kilidini Açma Nasıl Çalışacak?

Öncelikle, Apple şu anda bunu iOS 15.4 genel beta sürümüyle test ediyor ve önümüzdeki aylarda tüm kullanıcılara sunmaya hazırlanıyor. Face ID’nin düzgün çalışması için, cihazınızın kilidini açmak için göz çevresindeki alanları belirlemek üzere eğitilmiş yeni algoritmalar geliştirilmeye çalışılıyor.

Denemeler den sonra Apple, 1 milyonda 1 hata payı ile neredeyse maskesiz ekran kilidi ile aynı olduğunu iddia ediyor.

Şu anda iPhone’unuz, belirli bir açıyla kilidini açmaya çalıştığınızda yüzünüzü tanıyabilir. Ancak, maske takarken doğru şekilde çalışmasını sağlamak için doğrudan iPhone’a bakmanız gerekiyor.

 

Peki Gözlük Kullananlar Nasıl Olacak?

Face ID’nin yeni sürümü, gözlük takıyor olsanız bile maske ile kilit açmayı destekleyecek. İlk taramayı yaparken tüm yüzünüzü gözlükle kaydetmeniz tavsiye edilirken, daha sonra gözlük ekleyebilirsiniz. Güvenlik nedenleriyle, Apple her kayıtta dört adede kadar gözlük kullanımına izin verecek.

Uyumlu iPhone’nunuz varsa ne yapmalısınız?

Bu özelliği kullanmak için can atıyorsanız, iOS 15.4’ü indirmek için iOS genel beta sürümüne kaydolabilirsiniz. Telefonunuza beta sürümünü nasıl yükleyeceğiniz hakkında daha fazla bilgiyi buradan edinebilirsiniz.

Bunu yapmak istemiyorsanız, güncelleme gelene kadar bir süre daha beklemeniz gerekebilir.

Peki ya diğer iPhone’lar?

Eski iPhone sahipleri, bu konuda biraz şansız gibi görünseler de hiç alternatifleri yok ta değil. Örneğin bir Apple Watch’ınız varsa, iPhone’unuzu maske taktığınızda kilidi açılacak şekilde ayarlamanız gerekebilir.

Diğer durumlarda, Face ID bir maske taktığınızı algılarsa Apple, parola ekranını yalnızca birkaç saniye içinde açmayı hızlandırdı. İnşallah çok beklemek zorunda kalmayız.