Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Mastercard kripto parayı bir ödeme aracı olarak destekleyecek!

Mastercard kripto parayı bir ödeme aracı olarak destekleyecek. Kripto paraya destek giderek artıyor. Mastercard PayPal'ın izinden gidiyor.

Mastercard, bu yıl içinde kripto para birimi ödemelerini destekleyecek

Yalnızca en güvenli ve güvenilir para birimleri kabul edilecek…

Mastercard kripto para birimlerini destekleyen “kutsayan” en son önemli şirketlerden birisi oldu. Mastercard’ın dijital varlık ve blok zinciri VP’si Raj Dhamodharan bir blog gönderisinde, finansal hizmetler firmasının bu yılın sonlarında belirli kripto para birimlerini desteklemek için hazırlıklara başladığını söyledi.

Elbette belli kuralları sağlayan kripto para birimleri ilk etapta desteklenecek.

Mastercard, kripto işlemlerinde bir yükseliş gördükten sonra, güvenlik, güvenilirlik ve uyumluluk kriterlerini karşılayan yerleşik seçili para birimlerine artık geçiş yapmaya hazırlanıyor. Bu adım bir anlamda bir çok perakende satıcının da kripto para birimini kolayca kabul etmesinin yolunu açabilir.

Genelde stabil bir kripto paradan beklenen güvenlik seviyesi, gizlilik ve tüketici bilgilerinin sıkı denetimi. Kredi kartlarında da aslında bu güvenlik beklentileri var. Açıkçası bu süreçlerin henüz nasıl işleyeceğini görmek için daha erken dijital varlıkların bir yatırım aracından ziyade bir ödeme aracı olarak kullanılmaya başlamasının önündeki engeller bir bir açılıyor.

Dhamodharan, “Bu, çok fazla çalışma gerektiren büyük bir değişiklik. Hangi varlıkları desteklediğimiz konusunda çok dikkatli olacağız,” diye ekliyor.

Mastercard’ın kriptoyu tamamen benimseme kararı, ABD’li kullanıcıların Kasım ayında sanal para satın almalarına, satmalarına ve tutmalarına izin veren diğer ödeme şirketi PayPal’ın izinden gideceğini gösteriyor. Tesla’da 1,5 milyar dolarlık bir alım yaparak yakında Bitcoin’i bir ödeme aracı olarak kullanacağını söyledi.