Sosyal Medya

Donanım

Panasonic projektörler, performans sanatının sınırlarını zorluyor

18. yüzyıl Japon sanatçısı Katsushika Hokusai'nin çalışmaları, Panasonic 4K 20.000lm 3 Çipli DLP™ projektörlerle hayata geçiriliyor.

Panasonic projektörler, performans sanatının sınırlarını zorluyor

 

18. yüzyıl Japon sanatçısı Katsushika Hokusai’nin çalışmaları, Panasonic 4K 20.000lm 3 Çipli DLP™ projektörlerle hayata geçiriliyor.


Panasonic lazer projektörler, Bologna’daki Arena Del Sole’de muhteşem ve yenilikçi yeni bir sahne sanatının sunulmasında kilit bir rol oynadı. İzleyiciler artık kendilerini HOKUSAI’nin Hayatı’na içinde bulabiliyor ve Japon sanatçı Katsushika Hokusai’nin dünyasını sanat, müzik, dans, şiir ve teknolojinin üstün birleşimiyle keşfedebiliyor.

Yapım, ünlü aktör ve yönetmen Katsumi Sakakura ile işbirliği içinde ünlü yapımcı Shin Sugimoto’nun vizyonundan ortaya çıktı. Sakakura ve Sugimoto, Hokusai’nin çalışmalarının dinamik ve canlı projeksiyonlarını oluşturan ve performansın sahnesini hazırlamak için kullanılan ‘canlı projeksiyon’ kavramını tasarladı. Ayrıca Hokusai’nin büyük tutkularına ulaşmak ve Hokusai’nin orijinal çalışmalarının karmaşıklığına ve aydınlatmasına sadık kalmak için inanılmaz 4K görüntüler sunmak üzere Panasonic PT-RQ22 20.000lm 3 Çipli DLP™ projektörlerini kullandı.

Panasonic ile “Projection Live”a Güç Veriyoruz

Hokusai, Japonya’nın en üretken ve küresel etki yaratan sanatçılarından biriydi. Eserleri Manet, Degas, Gauguin ve Klimt gibi Avrupalı ressamlar tarafından toplandı ve temaları Monet ve Renoir’ın çalışmalarında ortaya çıkan yankılarla Empresyonizm hareketini etkiledi. Sanatı canlı renkler ve kontrast koyu çizgilerle karakterize ediliyor. Bu tür bir sanatı hayata geçirmek için, çalışmanın gerçekçiliğini ve sürükleyici gücünü aktarmak için doğru renk kontrastı derecesini ve kalitesini sağlayabilecek bir projektör gerekiyordu.

Panasonic’in 3 Çipli DLP™ RQ22 projektörü , sınıfındaki en küçük ve en hafif form faktörlerinden birinde 20.000lm parlaklık sunuyor. Böylece sürükleyici performans ortamları için ideal hale geliyor. Panasonic’in orijinal piksel, dört kat artıran teknolojisi, sürükleyici derinlik ve çözünürlüğe sahip pürüzsüz 4K+ görüntüler oluştururken, Dinamik Kontrast teknolojisi de aydınlık ve karanlık alanların daha ayrıntılı olarak tanınmasını ve daha iyi kontrast ifadesi sağlayan görüntü-sahne analizi de dahil olmak üzere 20.000:1 yüksek kontrast oranı sunuyor.

Ambiyans ve Özgünlük Yaratmak

Global Business Labo Inc.’nin ‘HOKUSAI’nin Hayatı’ Yönetmeni ve Aktörü Katsumi Sakakura, görüşlerini şu şekilde dile getiriyor: “Projektör, izleyicilerin Hokusai dünyasına taşındığı sürükleyici bir ortam yaratmada çok önemli bir rol oynuyor. Yüksek çözünürlüklü projeksiyonu, etkileyici parlaklığı ve “siyah” renginin hassas ifadesi, prodüksiyonun özgünlüğüne ve ihtişamına katkıda bulundu.

Panasonic Connect Europe Stratejik Planlama Uzmanı Kyohei Morita ise şunları söyledi: “‘HOKUSAI’nin Hayatı’, performans sanatının sınırlarını gerçekten zorluyor ve sanatı teknolojik yenilikle harmanlayarak muhteşem bir sonuç oluşturuyor. Projektörlerimiz, yaratıcı profesyonelleri sınırsız bir şekilde güçlendirmek, vizyonlarını sunmalarını ve izleyicilerin beklentilerini her zaman aşan sürükleyici deneyimler tasarlamalarını sağlayan teknolojiyi sağlamak için tasarlandı. Bu muhteşem ve iddialı projenin bir parçası olmaktan mutluluk duyduk.”

‘HOKUSAI’nin Hayatı’, kültürel öneminin ve uluslararası çekiciliğinin bir kanıtı olan prestijli “Cool Japan Matching Ödülü”nü aldı ve Panasonic bugüne kadar üretimin başarısına yaptığı vazgeçilmez katkıdan dolayı tanındı.

Daha fazla bilgi için lütfen şu adresi ziyaret edin: https://eu.connect.panasonic.com/gb/en/case-studies/captivating-life-hokusai-fusion-art-and-technology-bologna