Sosyal Medya

Yazılım

RISE with SAP, kurumları akıllı işletmelere dönüştürecek iş modeli!

SAP, kurumların akıllı işletmelere dönüşümünü hızlandıracak dönüm noktası niteliğindeki yeni iş modelini duyurdu. RISE with SAP...

SAP’den kurumları akıllı işletmelere dönüştürecek yeni bir iş modeli : RISE with SAP

Kurumsal uygulama ve yazılım alanında dünya lideri SAP, kurumların akıllı işletmelere dönüşümünü hızlandıracak dönüm noktası niteliğindeki yeni iş modelini duyurdu. RISE with SAP, kurumlara dijital dönüşümün tüm aşamalarında daha iyi iş sonuçları elde edebilmeleri için süreçlerini yeniden tasarlamanın yeni bir yolunu sunuyor. Güçlü iş ortakları ekosistemiyle SAP, RISE with SAP modeli ile yüksek ön yatırım maliyetleri olmaksızın, şirketlerin katma değer elde etme süresini hızlandıracak ve onlara değişim sürecinde esneklik sağlayacak. 

SAP SE, kurumların dijital dönüşümünü destekleyecek ve buluta geçişini hızlandıracak “RISE with SAP” işbirliği modelini tanıttı. İş dönüşümünü bir hizmet olarak sunan RISE with SAP, SAP CEO’su Christian Klein’in ev sahipliğinde Microsoft, Siemens ve LIVEKINDLY gibi şirketlerin CEO ve üst düzey yöneticilerinin konuk olarak katıldığı özel bir online etkinlikte duyuruldu.  Etkinlikte ayrıca SAP, akıllı iş süreçleri alanında stratejik bir satın alma planını da açıkladı.

SAP CEO’su Christian Klein, şunları söyledi:

“Jeopolitik gerilimler, çevre ile ilgili sorunlar  ve devam eden pandemi, şirketleri değişimle hiç olmadığı kadar hızlı bir şekilde başa çıkmak durumunda bırakıyor. İş süreçlerini sürekli değişen koşullara hızlıca adapte edebilen şirketler başarıya ulaşacak ve bu başarıya ulaşmaları için onlara RISE with SAP ile sürekli destek olacağız. Müşterilerimizin faaliyet gösterdikleri sektörde hep bir adım önde olmalarına ve tüm iş süreçlerini bulut üzerinden yürütebilmelerinin yeni yollarını bulabilmelerine yardımcı olacağız”.

RISE with SAP ile buluta geçiş kolaylaşıyor

Rise with SAP iş modeli, başlangıç noktası ya da karmaşıklık düzeyi ne olursa olsun her kuruma akıllı işletme olmak için bir yol haritası sunuyor. Abonelik temelli sunulan bu hizmet; servis düzeyi sözleşmesi, operasyonlar ve destek konularında tek sağlayıcı üzerinden yürütülüyor. Bu bütüncül yaklaşım, kurumların bir bulut sistemine teknik bir geçişin ötesinde süreçlerini gerçek anlamda ve sürdürülebilir biçimde dönüştürmesine imkan sağlıyor . Geniş partner ekosistemi ile SAP, RISE with SAP modeli ile işletmelerin dönüşüm yolculuğuna 3 adımda destek oluyor.

İş süreçlerinin yeniden tasarlanması

Akıllı İş Süreçleri, SAP’nin 25 farklı sektördeki 400.000’in üzerinde müşterisiyle oluşturduğu iş modeli ve bu çalışmalardan edindiği süreç uzmanlığı üzerine yapılandırıldı. Müşteriler, düzenli olarak iş süreç performanslarını analiz ederek endüstri standartları ile karşılaştırma yapabiliyor, süreçlerini gelen yeni ihtiyaçlara ve iş taleplerine göre kolayca adapte edebiliyor . İş süreçlerine akıl katan tüm özellikler, SAP’nin iş akışı, robotik süreç otomasyonu (RPA) ve diğer yapay zeka hizmetleri ile doğrudan entegre edilebiliyor.

Teknik yolculukta tam destek

SAP® araç ve hizmetleri, zamanı hızla değere çevirerek, işletmelerde dönüşümün temeli olan teknik yolculuğun tümünü destekliyor. SAP’nin güçlü ekosistemi sayesinde işletmelerin sağladığı avantajlar da katlanarak artıyor. Bu hizmet, işletmelerin buluttaki yeniliklerden daha hızlı bir biçimde faydalanılabilmesi için modüler ve standart çözüm altyapılarına geçişi destekleyen otomasyonlu hizmetleri ve hızlı teknik mimarların sunduğu destekleri de kapsıyor.

Size özel bir Akıllı İşletmenin inşa edilmesi

SAP Business Technology Platform (İş Teknolojisi Platformu) sayesinde bütüncül bir işletme dönüşümünün temelini oluşturacak şekilde, tüm işletme için ortak anlam sunan kod yapısına dayalı sade bir yapı ve daha kolay bir kullanım sağlanıyor. SAP uygulamalarıyla aynı veri modeli ve platform hizmetlerini kullanarak, SAP, iş ortağı ve üçüncü taraf çözümlerini birbirine entegre etmek, bütünleştirmek ve kapsamlarını genişletmek mümkün.

Ayrıca kurumlarda yerleşik (on-premise), bulut ve SAP olmayan sistemlere entegrasyon sağlamak için 2.200’en fazla API (Uygulama Programlama Arayüzü) erişim imkanı sunuyor. Ortak anlam sunan kod yapısına dayalı (one semantic layer) veri katmanı sayesinde, planlama ve yönlendirme gerçek zamanlı yapılabiliyor, analitik ve yapay zeka senaryoları için yüksek kaliteli veri sağlanabiliyor. SAP çözümlerinin kapsamını genişletmek için az kod gerektiren ya da kod gerektirmeyen üstün yetenekler kazandırıyor, otomasyonu yönlendirmek için akıllı RPA ve süreçleri anında değiştirmek için birinci sınıf iş akışı hizmeti sunuyor.

SAP S/4HANA® Cloud ise işletmelerin kısmen değil, tam anlamıyla çevik ve beklentilere hızlı cevap verebilmesini sağlayan uçtan uca bir çözüm olarak öne çıkıyor. RISE with SAP yaklaşımı ile SAP’nin tedarikçi, lojistik ve akıllı Varlık İletişim Ağlarının (SAP Intelligence Asset Network) dâhil olduğu dünyanın en geniş iş ağına erişim imkânı da sunuluyor. Böylece şirketler değişen pazar koşullarına daha hızlı yanıt verebilmek için  tedarik zincirlerini uçtan uca yönetebiliyor. SAP S/4HANA® Cloud, müşterilerin iş akışlarındaki karmaşıklığı çözmek amacıyla kullanabileceği yerleşik yapay zeka, RPA, gelişmiş analitik ve esnek uygulama seçeneklerine sahip.

RISE with SAP etkinliğinin tekrarını buradan izleyebilirsiniz