Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

ROOF STACKS‘A BİLİŞİM 500’DEN 2 BİRİNCİLİK ÖDÜLÜ

Yılın En Hızlı Büyüyen Şirketleri ve Yazılım İhracatı kategorilerinde birincilik ödülleri ve GoArt Metaverse ürünü ile Roof Stacks’in oldu.

ROOF STACKS‘A BİLİŞİM 500’DEN 2 BİRİNCİLİK ÖDÜLÜ

  • Yılın En Hızlı Büyüyen Şirketleri ve Yazılım İhracatı kategorilerinde birincilik ödülleri
  • GoArt Metaverse ürünü ile Roof Stacks’in oldu.

Bilişim sektörünün en saygın araştırmalarından biri olan “Bilişim 500” ödülleri sahiplerini buldu. Sektörün referans noktası olan araştırma, kamu ve özel sektör satın alma süreçlerinde en çok faydalanılan kaynak olarak gösteriliyor. M2S Araştırma Şirketi tarafından gerçekleştirilen en büyük 500 şirketin kendi kulvarında değerlendirildiği araştırma sonuçları, 3 Ağustos 2022 tarihinde düzenlenen törende açıklandı.

“Mottomuz Sürdürülebilirlik” ana teması ile 23. kez gerçekleştirilen Türkiye’nin İlk 500 Bilişim Şirketi Bilişim 500 Araştırması’nın sonuçlarına göre; Yılın En Hızlı Büyüyen Şirketleri ve Yazılım İhracatı kategorilerinde birincilik ödülleri, “GoArt Metaverse” ürünüyle Roof Stacks’in oldu.

Metaverse, artırılmış gerçeklik, ödeme sistemleri ve oyun alanında blockchain tabanlı ürünler geliştiren, Türkiye ve Amerika’da geliştirme ofisleri bulunan Web 3.0 şirketi Roof Stacks tarafından 2017 yılında artırılmış gerçeklik tabanı ve blockchain altyapısıyla geliştirilmeye başlanan GoArt Metaverse platformu, sektördeki öncü kimliğini bu ödülle bir kez daha taçlandırmış oldu.

Web 3.0 ve blockchain teknolojisi ile internet deneyimini baştan sona değiştiren metaverse platformu olan GoArt; kullanıcıların dijital avatarlarını yaratıp, zaman kapılarından geçerek, kurgusal evrende yeni yerler keşfetme ve “Move to Earn” konseptiyle para kazanma imkânı sunan, oyunlaştırma kurgusu ile meta mağazalarda alışveriş deneyimi sunan bir ekosistem içeriyor. Bu ekosistemde onlarca ulusal ve global marka meta mağaza ve şubeler açarak yerlerini alıyorlar.

Törende konuşan Roof Stacks ve GoArt Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Burak Soylu;

Hepimizin bildiği üzere coğrafi sınırların olmadığı bir düzlem olan teknolojide, pazarın geniş, rekabetin çetin olduğu bir mecradayız. Bunun için ürünlerimizi geliştirirken dünyayı, kullanıcıların değişen ihtiyaçlarını ve beklentilerini doğru okumaya ve avantajlarımızı en doğru şekilde kullanarak en doğru çözümü geliştirmeye odaklanıyoruz.

Bugün bu ödülü almamızı sağlayan GoArt Metaverse de bu odak ile ortaya çıkmış bir ürün. 2017 yılında metaverse ’ün henüz bu kadar yüksek sesle konuşulmadığı bir dönemde AR-GE çalışmalarına başladığımız bir proje.

GoArt kullanıcılara üç boyutlu dijital ikiz şehirlerde ürettiğimiz içeriklerle zaman geçirebilme, sosyalleşme, zaman geçirdikçe kripto para kazanma, kazandıkları parayı hem gerçek hayatta hem sanal evrende harcayabilme, markaların içeride bulunan mağazalarını ziyaret edebilme ve ürünlerini deneyimleme imkânı sunuyor. Bütün bunları kullanıcıya bir oyunlaştırma ve seviyelendirme kurgusu içerisinde sunarak kullanıcıya sanalda kazandığını gerçekte harcama imkanı verirken, markalara da Web 2.0’daki e-ticaret hacmini Web 3.0’a taşıma olanağı sağlıyor. GoArt’da kurgu sanal fayda ise gerçek…

Sektöre rehberlik eden araştırmalarından biri olan Bilişim 500 ödüllerinde 2 kategoride birincilik ödülünün sahibi olmak onur verici. Seyreden değil, inşa eden, oyuncu değil, oyun kuran olma hedeflerimizden ödün vermeden ülkemize bu gururu yaşatmaya ve Türkiye’nin dijital kalkınma yolunda koyduğu hedeflere katkı sunmaya devam edeceğiz” dedi.