Sosyal Medya

Samsung

Samsung, Galaxy S20 Ultra kamerasını yazılım güncellemesi ile geliştirecek

Samsung, Galaxy S20 Ultra kamerasını yazılım güncellemesi ile geliştirecek. Samsung güvenilmez otofokus özelliğini yazılım güncellemesiyle...

Samsung, Galaxy S20 Ultra kamerasını yazılım güncellemesi ile geliştirecek

Samsung Galaxy S20 Ultra‘nın dünyanın en güçlü kameralı telefonu olması gerekiyor – ancak her şey mükemmel değil.

Samsung’un yeni amiral gemisinin özellikle otofokus özelliğinin pekte güvenilir olmadığı, gerek InputMag gerekse Mashable tarafında dile getirilmişti. Samsung’un son açıklamasına göre söz konusu sorunlar yayınlanacak bir yazılım güncellemesiyle giderilecek. Sözcünün açıklaması aşağıda;

“Galaxy S20 çığır açan, gelişmiş bir kamera sistemine sahiptir. Tüketiciler için en iyi deneyimi sunmak üzere sürekli olarak performansı optimize etmek için çalışıyoruz. Bu devam eden çabanın bir parçası olarak, kamera deneyimini geliştirmek için gelecekteki bir güncelleme üzerinde çalışıyoruz.” 

Samsung Galaxy S20 Ultra’nın kamerası, diğer özelliklerin yanı sıra dünya çapında 100x zoom ve 8K video kaydı ile şüphesiz güçlü. Ancak yorumcular, otomatik odaklamanın iPhone 11 Pro veya hatta Samsung Galaxy Note 10 gibi diğer amiral gemilerinden belirgin şekilde daha yavaş olduğunu belirtiyor.

Peki Samsung bunu bir yazılım güncellemesi ile düzeltebilir mi? 

Otomatik odaklamayı daha hızlı hale getirebilir, ancak fotoğrafların kalitesine nasıl yansıyacağını görmek için güncelleme beklememiz gerekecek. Kore’de Samsung zaten bir güncelleme yaptı ve otomatik odaklamada bir miktar iyileşme gösteren bir YouTube videosu var. Bununla birlikte, bunun Samsung’un küresel olarak yayınlamayı planladığı güncelleme ile aynı olup olmayacağı henüz belli değil. 

Samsung Galaxy S20 Ultra’nın (S20 kardeşleriyle birlikte) henüz mevcut olmadığını belirtmek önemlidir; 6 Mart’ta mağazalarda satışa sunulacak.Bu da aslında Samsung’a yazılıma ince ayar yapmak bir zaman kazandırıyor.