Sosyal Medya

TeknoTalk Tv

Samsung, yeni 110 inçlik MicroLED Wall TV’yi Kore’de satışa sundu!

Samsung, yeni 110 inçlik MicroLED Wall TV'yi Kore'de satışa sundu. Samsung ev tüketicileri için MicroLED teknolojili ekranları uygun boyutlara düşürdü.

Samsung, MicroLED ‘Wall’ TV’nin 110 inçlik bir versiyonunu piyasaya sürdü

Samsung’un yeni yüksek çözünürlüklü MicroLED ekranlı daha küçük boyutlarda da satışa sunulacak.

Samsung, 110 inç MicroLED TV’yi piyasaya sürdü ve şu anda Kore’de ön satışa çıktı. Güney Koreli teknoloji devi son iki yıldır MicroLED teknolojisini kullanan ekranlar sergiliyor. CES 2018’de  The WALL isimli 146 inçlik bir TV,  geçen yılda 75 inçlik ve 219 inçlik devasa modeller gösterdi. Ancak tüm bu modeller modüler ve kurulum gerektiren modeller olarak dikkat çekmişti.

Samsung’un MicroLED TV teknolojisi ölçeklenebilir ve herhangi bir boyutta ekran oluşturmak için kullanılabilirken, şirket, basit ev kurulumu için 110 inç boyutunda küçük bir MicroLED ekranı seri üretmenin daha önce mümkün olmadığını duyurmuştu.

Bu ürünü piyasaya sürebilmek için, yeni bir yüzeye montaj teknolojisi ve yarı iletken işinden türetilen yeni bir üretim süreci geliştirmesi gerekiyordu. Görünen o ki; Samsung’a gelecekte tüketiciler için daha da küçük MicroLED ekranlar üretmenin bir yolunu bulmuş.

Yeni 110 inçlik MicroLED Wall TV, 4K HDR içeriği görüntüleyebilir ve on yıl dayanabilen mikrometre boyutlu LED ışıklar kullanır. 55 inç boyuta kadar bölünmüş ekranlarda aynı anda dört içerik kaynağını görüntüleyebilen Multi View özelliğine sahip. Model aynı zamanda 5.1 surround ses özelliğine ve ekranda hareket eden nesneleri (uçan uçaklar gibi) izleyen bir özelliğe de sahip. Böylece onları takip edecek sesleri yansıtabilir. Model şu anda yalnızca Kore’de ön satışa çıkmış olsa da, model 2021’in ilk çeyreğinde tüm dünyada satışa sunulacağı belirtiliyor.