Sosyal Medya

Güvenlik/Koruma

Sophos, Omdia Universe Raporunda Liderliği Göğüsledi

Genişletilmiş Tespit ve Müdahale (XDR) çözümü Sophos Intercept X Advanced with XDR, gelişmiş tehditlerle mücadele ve yanıt konusundaki yeteneklerini bir kez daha kanıtladı.

Sophos, Kapsamlı XDR Çözümlerinin Kıyaslandığı Omdia Universe Raporunda Liderliği Göğüsledi

Genişletilmiş Tespit ve Müdahale (XDR) çözümü Sophos Intercept X Advanced with XDR, gelişmiş tehditlerle mücadele ve yanıt konusundaki yeteneklerini bir kez daha kanıtladı.

Siber güvenliği hizmet olarak sunma ve inovasyon konusunda dünyanın önde gelen şirketi Sophos’un Sophos Intercept X Advanced with XDR ürünü, kapsamlı genişletilmiş algılama ve yanıt (XDR) çözümlerinin kıyaslandığı Omdia Universe raporunda lider kategorisinde yer alan tek ürün oldu. Rapor, Sophos’u tehdit yanıtı, yaygınlaştırma, yönetim, fiyatlandırma ve lisanslama dahil neredeyse tüm yetenek kategorilerinde en üst sıraya yerleştirdi. Tehditlerin engellenmesi konusunda baskın olduğunun özellikle altı çizilen Sophos Intercept Advanced with XDR’ın, diğer çözümlerin nispeten yetersiz kaldığı alanlar olan tehdit müdahalesi ve yanıt yeteneklerinden de övgüyle bahsedildi.

Omdia raporunda şu görüşlere yer verildi: “Sophos’un sunduğu teklifin sezgisel kullanışlılığı yüksek, kurumsal düzeyde güvenlik çözümü arayanların ve yaygın saldırı senaryolarına karşı otomatik yanıt eylemleriyle üstün tehdit korumasına ihtiyaç duyanların listesinde yer alması gerektiğini düşünüyoruz. Ayrıca basit fiyatlandırma ve lisanslama olanaklarının yanı sıra Sophos ve iş ortaklarının desteği de çok önemli.”

Omdia Baş Analisti Eric Parizo da şu yorumda bulundu: “Omdia, kapsamlı XDR çözümlerinin daha hızlı, kolay, otomatik ve etkili tekniklerle tehdit algılama, araştırma ve müdahaleye dair farklı yaklaşımlar sunduğuna inanıyor. Tüm bu kriter göz önünde bulundurulduğunda Sophos Intercept X Advanced with XDR’ın 2022-23 Kapsamlı XDR Omdia Universe değerlendirmesinde lider konumda yer alması şaşırtıcı değil.”

Sophos Intercept X Advanced with XDR, saldırıları engellemek için fidye yazılımı önleme teknolojisi, yapay zekaya dayalı derin öğrenme, sistem açıklarından kaynaklanan zafiyetleri önleme ve saldırı hafifletme tekniklerini bir araya getiriyor. Sophos’un tüm teklifleri SophosLabs, Sophos SecOps ve SophosAI’ı birbirine bağlayan operasyonlar arası bir görev gücü olan Sophos X-Ops tehdit istihbaratıyla destekleniyor. Sunulan çözümler bulut tabanlı Sophos Central platformu üzerinden, veya 13 bin 500’den fazla kuruluşun 7/24 koruma için tercih ettiği Sophos Managed Detection and Response hizmeti aracılığıyla kolayca yönetiliyor.

Sophos kısa bir süre önce tedarikçiden bağımsız olarak üçüncü parti güvenlik teknolojilerinden gelen bağımsız telemetri verilerini MDR hizmetine entegre ederek güvenlik platformunu benzersiz görünürlükle ve algılama yetenekleriyle zenginleştirmişti. Tedarikçi bağımsız telemetri entegrasyonu, 2023’te Sophos Intercept X Advanced with XDR için de sunulacak.

Omdia Universe, Omdia’nın önde gelen ve karşılaştırmaya dayalı araştırma raporuna simgeliyor. Rapor, geniş teknoloji portföyüyle ilgilenen teknoloji karar vericilerini ve son kullanıcıyı eğitmek ve bilgilendirmek için tasarlanmış bir tedarikçi değerlendirme yaklaşımı sunuyor.