Sosyal Medya

Yazılım

Valantic, SAP Trends 2023 Raporu’nu Yayınladı!

Valantic, "SAP Trends 2023" adlı bu çalışmayı, endüstri söylemine katkıda bulunma taahhüdlerinin bir parçası olarak gerçekleştirdi ve yayınladı. Peki bu değerli SAP S/4HANA çalışmasında öne çıkanlar başlıklar neler?

Valantic, SAP Trends 2023 Raporu’nu Yayınladı!

 

Valantic, “SAP Trends 2023” adlı bu çalışmayı, endüstri söylemine katkıda bulunma taahhüdlerinin bir parçası olarak gerçekleştirdi ve yayınladı. Peki bu değerli SAP S/4HANA çalışmasında öne çıkanlar başlıklar neler?

 

SAP S/4HANA hakkında özellikle Almanca konuşulan Avrupa’daki şirketler tarafından tercih edilen Migration Status – Geçiş  Durumu ve Metodolojisi hakkında ayrıntılı bir çalışma Valentic’ten geldi.

 

Migration status 2023

Almanca konuşulan Avrupa’lı şirketlerin yaklaşık% 20’si bu Migration – Uyarlama ve Geçiş  Sürecini başarıyla tamamlamış durumda ve şu anda S / 4HANA ile etkin bir şekilde çalışıyorlar.

Bununla birlikte, şirketlerin% 75’i henüz SAP’nin gelecekteki platformuna adlandırılan S/ 4HANA’ya geçmiş değil ve yıllık verileri karşılaştırırken bu tarafa doğru geçiş oranlarında ufak bir düşüş gözlemleniyor.

Yine de SAP S/4HANA’ya geçiş söz konusu olduğunda, Almanca konuşulan Avrupa’daki SAP kullanıcı şirketleri doğru yolda olduğu söylenebilir.Zira beşte biri bu önemli geçiş sürecini çoktan tamamladı ve S/4HANA ile verimli bir şekilde çalışıyor. Bununla birlikte, şirketlerin dörtte üçünün önünde hâlâ SAP’nin gelecekteki platformuna yönelik dijital dönüşüm “Sorunsalı” var ve yıldan yıla yapılan karşılaştırmaların da bize gösterdiği gibi, geçiş hızı yukarıda da değindiğim gibi biraz düştü. Elbette bu düşüşte, Jeopolitik ve finansal olarak birçok şirketin geçirdiği son birkaç “ZOR YIL”‘ında etkisi var.

 

 

Tercih Edilen Migration – Geçiş Metodolojisi

Şirketlerin yaklaşık % 40’ı ise 2023’te Brownfield yaklaşımlarını tercih ediyor ve Bluefield yaklaşımı, 2021’e kıyasla popülaritesinde % 34’lük bir düşüş gösterdi. Greenfield ile şirketler, bu dijital göçün bir parçası olarak süreçlerini ve çözüm mimarisini test etme ve optimize etme fırsatını değerlendiriyor görünüyor.

 

 

 

Valantic, pazarda büyük beğeni toplayan, hızla büyüyen bir dijital çözümler, danışmanlık ve yazılım şirketi olarak dikkat çekiyor. DAX listesinde yer alan40 şirketten 32’si dahil olmak üzere 500’den fazla mavi çip şirketine yardım sağlıyor.

SAP Trendleri 2023 Raporunda başlıklar?

  • Şirketlerin beşte biri şimdiden SAP S/4HANA’ya geçti
  • Göç metodolojisi (genişletilmiş) kahverengi alan tercih ediliyor.
  • Bulut hakkındaki şüphecilik azalıyor – özel bulut hızla büyüyor
  • Gelecekteki konular süreç madenciliği ve konuşmalı yapay zeka yoğun bir şekilde tartışılıyor.
  • Bir entegrasyon ve SAP uygulama geliştirme hızlandırıcısı olan SAP Business Technology Platform’un (BTP) önemi hâlâ hafife alınmaktadır.

 

“SAP Trendleri 2023” adlı SAP S / 4HANA ile ilgili bu değerli çalışmasının detaylarına bir göz atmak isteyebilirsiniz..