Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

VavaCars trafikte en sık tercih edilen müzik platformlarını derledi

VavaCars, sürücülerin trafikte geçirdiği zamanı daha keyifli hale getirmek için en sık tercih ettikleri müzik mecralarını derledi.

VavaCars trafikte en sık tercih edilen müzik platformlarını derledi

Trafikte müzik dinleyenlerin ilk tercihi Spotify

Türkiye’nin lider online ikinci el araç platformu VavaCars, sürücülerin trafikte geçirdiği zamanı daha keyifli hale getirmek için en sık tercih ettikleri müzik mecralarını derledi. VavaCars’ın anket araştırması sonuçlarına göre; trafikteyken müzik dinlemek isteyenlerin en çok tercih ettiği platform yüzde 45’le Spotify oldu. Geleneksel ve dijital radyolar yüzde 32 ile ikinci sırada yer alırken, YouTube Music ise yüzde 22 ile trafikte en çok dinlenen platformlar arasında üçüncü sırada yer aldı.

Trafikte zaman geçiren sürücülerin vazgeçilmelerinin başında müzik dinleme alışkanlığı geliyor. Sürücüler bu alışkanlıklarını karşılamak için hem geleneksel hem de dijital radyoları kullanırken, günümüzde popülerliğini giderek artıran alternatif müzik platformlarını da sık sık tercih etmeye başladı. Türkiye’nin lider ikinci el araç platformu VavaCars da trafikteyken dinlenen müzik platformlarıyla ilgili bir araştırma yaparak en çok tercih edilenleri belirledi.

VavaCars’ın araç sürücüleriyle gerçekleştirdiği anketin sonuçlarına göre, trafikteyken müzik dinlemek isteyenlerin yüzde 45’i Spotify’ı tercih etti. Online müzik platformlarına göre daha uzun bir geçmişe sahip olan radyo yüzde 32 ile ikinci sırada yer aldı. YouTube Music ise yüzde 22’lik oranıyla sürücüler tarafından en sık tercih üçüncü platform oldu.

Trafikte müzik dinlemek enerjiyi artırıyor

Trafikteyken müzik dinleme alışkanlığı sürücülerin stresini azaltarak yolculuklarını daha keyifli hale getiriyor. VavaCars da trafikte en sık tercih edilen platformları belirleyerek sürücülerin seyahat sürelerini daha keyifli hale getirmelerine destek olmayı hedefledi. Bu kapsamda listenin başında yer alan Spotify, geniş müzik arşivi ve kişiselleştirilmiş çalma listeleri ile Türkiye’de en popüler müzik platformu olarak öne çıktı. Bunun sebebi, kullanıcıların farklı türlerdeki müziklere kolayca erişebilme ve kendi zevklerine uygun çalma listeleri oluşturma imkanı bulması oldu. Araştırmaya göre geleneksel radyonun yanına bir de uygulamalar eklenince, radyolar en popüler müzik platformları arasında yer almaya devam etti.