Sosyal Medya

Mobil

Xiaomi, Akıllı Telefon Satışlarında Apple’ı Geride Bıraktı!

Xiaomi, Akıllı Telefon Satışlarında Apple'ı Geride Bıraktı. Xiaomi'nin 2020 üçüncü çeyrek rakamları göz önüne alındığında Apple'ı geride...

Xiaomi, geçtiğimiz çeyrekte akıllı telefon satışlarında Apple’ı geride bıraktı

Akıllı telefon pazarı pandemi sürecinde geri dönmeye başladı. Pandemi sürecinde dünyanın bir çok yerinde satış noktalarının kapısın kilit vurulmuştu. Bir anlamda dipten dönüş yaşanıyor. Ancak bu geri dönüşte Akıllı telefon pazarında güç dengesi değişiyor gibi görünüyor.

Gartner raporuna göre, Xiaomi telefon satışları göz önüne alındığında 2020 üçüncü çeyrek saışlarında Apple’ın satışlarını geride bıraktığı tahmin ediliyor. Xiaomi geçen sene 32.9 milyon adet (ki bu pazarın yüzde 8.5’ine denk geldi) bu sene ise 44.4 milyon adet (yüzde 12.1’ine denk geliyor). Apple tarafında ise, 40.6 milyon adetle geçen seneki rakamlarına göre bir miktar düşüş yaşadı…

Samsung ise akıllı telefon pazarındaki yerini yine korudu. 80.8 milyon adetle pazarın yüzde 22’sini hala temsil ediyor. Huawei ise belki de bu cihazlarındaki kullanamadığı Android desteği ve ABD ile yaşanan ticaret savaşaının etkisiyle 65.8 milyon adetten 51.8 milyon adete geriledi.

Gartner ayrıca genel olarak akıllı telefon pazarının pandemi sürecinin başlarına göre çok daha iyi durumda olduğunu belirtiyor. Satışların genel olarak yüzde 5.7 düşmesine rağmen, salgın döneminin ilk günlerindeki yüzde 20’lik düşüşten çok daha iyi.

Çin’deki Normale Yakın Durumun Satışlara Etkisi Olumlu!

Çin’deki “normale yakın” koşullar, üretimi yeniden canlandırmaya yardımcı oldu ve ayrıca Asya-Pasifik ve Latin Amerika’da yeniden canlanan pazarlara dair ipuçları da var.

Xiaomi Neden Ön Plana Çıktı?

Çin’de pandemi sonrası normale dönüş diğer ülkelere göre çok daha önce başladı ve iyişelen koşullar ve Huawei’nin düşüşü onu ön plana çıkardı. Bu arada pazara gelmesi geciken iPhone 12’nin de etkisini göz ardı etmemek gerekiyor. Bu nedenle iPhone 12  etkisinin yılın dördüncü çeyreğine kalması bekleniyor.