Sosyal Medya

Mobil

Xiaomi Mi 11 Snapdragon 888’i kullanan ilk telefon olacak!

Xiaomi Samsung'tan bir anlamda rol çaldı. Xiaomi Mi 11 Snapdragon 888'i kullanan ilk telefon olacak. 1 Ocak itibariyle Çin'de satılacak Mi 11

Xiaomi Mi 11 Snapdragon 888’i kullanan ilk telefon olacak!

Yeni yıl, yeni mobil işlemciler, yeni amiral gemisi akıllı telefonlar… Hepsi yeni yıl ile birlikte hayatımıza girmeye hazırlanıyor.

Bu yılın ilk yeni modellerini Samsung’un yeni Galaxy S serisi ile görmeyi umuyorduk. Özellikle söylentiler her zamankinden daha önce yeni Galaxy S serisinin erkenden piyasaya sürüleceğini işaret ediyordu.

14 Ocak 2021 Samsung’un beklenen Galaxy S21 serisinin çıkış tarihi ve Qualcomm’un bu yılki amiral gemilerinde kullanılacak mobil işlemcisi Snapdragon 888 anlaşılan ilk önce bu modelde kullanılmış olmayacak…

Xiaomi mi 11 modelini 1 Ocak itibariyle satışa sunacağını duyurdu ve Qualcomm’un amiral gemisi telefonlar için tasarladığı Snapdragon 888 ile birlikte…

Android telefonların yeni yılda kullanılacak işlemcisi olarak lanse edilen Snapdragon 888, bir önceki 865 modelinde neredeyse yüzde 35’lere varan bir performans geliştirmesi vaat ediyor. Ayrıca önemli özellikleri arasında doğrudan işlemcinin içine entegre edilmiş yeni X60 5G modeme de sahip.

Qualcomm, 888’i çığır açan bir çip olarak konumlandırıyor ve Mi 11, şirketin iddialarını karşılayıp karşılamadığını görmek için ilk fırsatı verecek model olacak.

İşlemcinin faydalarının yanında Xiaomi Mi 11 sahip olduğu özelliklerle de yeni amiral gemisi telefonlardan beklentileri bir kademe daha yukarı taşıyabilecek bir model. Bununla birlikte geçtiğimiz yıllarda Standart ve Pro modelleri şeklinde iki sürüm altında yapılan satışlar artık tek bir model olarak yapılacak ve sadeleştirmeye gidilmiş olacak.

Elbette yeni müşteriler cihazlarında istedikleri RAM ve depolama alanı seçeneklerini kullanabilirler. En temel modelde 8GB RAM ve 128GB UFS 3.1 depolama alanı olacak.

En üst modelde ise 12GB RAM ve 256GB depolama alanı olacak.

Mi 11 modelinde en önemli değişikliklerden birisi de Ekranda. yeni 6.8 inçlik bir AMOLED ekran kullanılmış. Bu ekranın 3.200x 1.440 ekran çözünürlülüğü, 120 Hz yenileme hızı ve 1.500 nits parlaklık seviyesi var.

Kamera tarafında ise Mi 11 beklendiği gibi 108 MP ana kameraya eşlik eden;  f/ 1,85 diyafram lense takılı kamera, 123 derece görüş alanına sahip 13 megapiksel ultra geniş kamera ve makro ve telefoto çekimler için 5 megapiksel kameraya sahip.

Bunun dışında ilave heyecan verici bir şey yok gibi ancak 8K video desteği ile birlikte gece çekimlerinde daha iyi görüntüler için özel tasarım bir gece modu olması iyi…

Şarj Adaptörü Kutuda Olmayacak!

Daha öncede bahsetmiştim. Apple’dan sonra Xioami’de çevre koruma gerekçesiyle şarj adaptörlerini artık kutuya koymayacak.

Ancak burada farklı bir gelişme yaşandı. Android Authority‘e bilgi veren Xiaomi 55W’lık bir şarj cihazının ekstra bir ücret gerektirmeyen bir paketle Çin dışında sunulabileceğini söylüyor.

Mi 11’in 4.600 mAh’lij pili ise 45 dakikada tamamen şarj oluyor. 10W ters şarj desteği NFC, Wifi 6 ve Bluetooth 5.2 desteğine ilginç bir şekilde IR blaster kızılötesi de var.

Fiyat tarafında ise Çin’deki fiyatı 3.999 Yuan yani yaklaşık 611 dolar.