Sosyal Medya

Samsung

Yeni Galaxy A71 ve A51, Galaxy S11’in neye benzeyeceğini gösteriyor

Yeni Galaxy A71 ve A51, Galaxy S11'in neye benzeyeceğini gösteriyor. Domino taşına benzer şekilli kamera sistemi kullanılıyor.

Samsung’un yeni Galaxy A71 ve A51’i Galaxy S11’in neye benzeyeceğine dair ipucu veriyor

Samsung’un yeni A Serisi orta sınıf akıllı telefonları ortaya çıktı. Orta sınıfın yeni modelleri Samsung’un gelecek amiral gemisi telefonlarından birisi olacak Galaxy S11 hakkında bize ipuçları veriyor.

Öncelikle hem Galaxy A71 hem de Galaxy A51 görsel olarak birbirlerine çok benziyor. Ön tarafında alt tarafta ince bir çene, üst tarafta merkezde bir delgeç ekran olarak gördüğümüz bir selfi kamerasına sahip bir AMOLED ekran kullanılmış.

Arka tarafında ise dört sensör ve flaş içeren büyük dikdörtgen, domino taşı benzeri bir kamera seti yer alıyor.

6.7 inçlik AMOLED Ekranlı yeni Samsung Galaxy A71

Kasım ayında gördüğümüz resmi olmayan görsellere göre Samsung’un yeni amiral gemisi S11’in nasıl görüneceğine dair ipuçları veriyor. Yeni A51 ve Yeni Galaxy A71 ekranları oldukça güzel ve arka tarafında domino kamera seti söylentilerini destekliyor.

Bu yeni modeller özellikleri açısından da gayet başarılı görülüyor. A71’de 2.400 x 1.080 piksel çözünürlüğe sahip. Tam özellikleri belirtilmemiiş olsa da 8 çekirdekli işlemci. 6/8 GB Ram, 128 GB depolama alanı; buna ilave olarak MicroSD yuvası ile genişletilmesi gerekiyor. Arka tarafta dört kameraya sahip ve ekran boyutu 6.7 inç gibi oldukça doyurucu bir ekran boyutu var. 64 MP ana kamera sensörüne 32 MP selfi, parmak izi okuyucu ekran üzerinden okunuyor – hani ekran altı parmak izi okuyucu dediğimizden. Pil 4.500 mAh. Prizma renkleri gibi, Siyah, Gümüş, Mavi ve Pembe renklere sahip olacak.

Yeni Samsung Galaxy A51

A51’de 6.5 inçlik ekran aynı ekran çözünürlülüğü, 8 çekirdekli işlemci, 4/6/8 GB RAM, 64 GB veya 128GB depolama alanı ve MicroSD yuvası. dört kamera, 48 MP ana kamera, 32 MP selfi kamerası, ekran içi parmak izi okuyucu, 4.000 mAh’lik pl. Aynı prizma seklinde kamera seti… Siyah, beyaz,mavi, pembe…

Galaxy S11 ipuçları

Tüm bu özelliklere bakınca, Yeni Galaxy S11’in 108 MP’lik bir ana kamera sahip olacağı söyleniyor. Xiaomi’nin Mi Note 10’daki 108 MP’lik kamerasından daha iyi olacağını söyleyebiliriz. Samsung’un bu alanda en iyi akıllı kamera sensörünü kullanacağını ön görebiliriz. Bunu beraber göreceğiz.

Ancak özellikle orta sınıftaki modellerin fiyatlarına göre daha fazla amiral gemisi özellikler aldığını kolaylıkla görebiliyoruz. Buna paralel olarak oldukça güçlü Galaxy A51 modelinin fiyatı yaklaşık 50 dolar iken A71 fiyatı resmi olarak henüz açıklanmış değil…

Akıllı telefonlar artık ihtiyacımızdan çok daha fazlasını bize veriyor. 1000 dolarlık amiral gemisi telefonları artık almaya gerek var mı? bilemiyorum…