Sosyal Medya

Mobil Uygulamalar

YouTube Resmi olarak TikTok Rakibi Shorts’u Başlattı

YouTube Shorts ile TikTok rakibi oluyor. Instagram'dan sonra YouTube'ta tartışmalı TikTok uygulamasına rakip oluyor. Shorts özellikleri...

YouTube Shorts, TikTok Rakibi Olarak Kullanıma Sunuldu!

TikTok son günlerde sosyal medyada gerçekten popüler bir çocuk konumunda ve ByteDance’in TikTok’un ABD haklarını kime satacağı merak konusu. En son çıkan haberlere göre Çin hükümetinin TikTok’u satmaktansa kapatmayı bile tercih ettiğini biliyoruz…

Tüm bunların ötesinde ABD teknoloji şirketi devleri de bu boşluktan faydalanıp TikTok rakiplerini birer birer piyasaya sürüyor. Video devi YouTube’ta resmi olarak TikTok rakibşi olacak Shorts’u kullanıma sundu. Bir anlamda Instagram gibi YouTube’ta TikTok biçimini kopyalamış oldu…

YouTube bugün resmi olarak ana uygulamanın içinde yer alan kısa biçimli bir video özelliği olan “Shorts” duyurdu…

Şirket kısa süre önce mobil uygulamasında yalnızca birkaç saniye süren videoları öne çıkarırken, Shorts, TikTok ve Reels’da bulunanlara benzer video oluşturma araçları sunarak işleri bir sonraki seviyeye taşıyor. Söz konusu özellik Hindistan’da beta olarak kullanıma açıldı.

Her kısa video 15 saniye veya daha az süreye sahip olacak. Birden çok klip bir araya getirilebilecek. Ayrıca YouTube, bazı arka plan melodileriyle film çekmenize olanak sağlamak için geniş lisanslı müzik kitaplığından yararlanıyor.

Kullanıcılar filme almaya başladıklarında bir zamanlayıcı ve geri sayım görecekler ve birkaç yaratıcı seçenek eklemek için kayıt hızını kontrol edebilecekler.

İnsanların özelliği gerçekten kullanmasını sağlamak için YouTube; uygulamanın gezinme çubuğunun hemen altında yeni videolar yüklemek için belirgin bir şekilde bir düğme öne çıkarıyor.

YouTube, Shorts’in “erken beta” aşamasında olmasına rağmen, özelliği zaman içinde iyileştirmek üzere kullanıcılardan geri bildirim almak için şimdi yayınladığını belirtiyor.