Sosyal Medya

Mobil

2019’un en sevilen en iyi 6 akıllı telefon modeli?

2019 yılının en iyi telefonları hangisi? Bu yıla damga vuran telefon modelleri? 2019'un en sevilen en iyi 6 akıllı telefonu hangisi?

2019’un en iyi 6 akıllı telefonu hangisi

2019’un en sevilen en iyi 6 akıllı telefonu hangisi?

Sene bitiyor, bir çok bütçe dostu ve amiral gemisi akıllı telefonun duyurulduğu bir yılı geride bırakıyoruz. Bir biri ardına gelen yeni modellerin hangisi daha iyi?

Aşağıdaki listeye göre bu yılın en sevilen telefonlarından 6 tanesi şöyle.

iPhone 11 Pro Max

iPhone 11 Pro Max devrim niteliğinde bir cihaz olarak karşımıza çıkmadı. İşlevsel olarak iPhone X serisinden çok daha büyük bir şey yapmadı ama yaptığı her şey “Diğerlerinden Daha İyiydi.”

Apple iPhone 11 Pro Max ile kullanmak için en zevkli, en parlak ve güçlü modeli yaptı. Bu yüzden kesinlikle bu yılın en iyi akıllı telefonu. Apple bu modelde önceki telefonlarında kullanıcılarının bazı endişelerini ve yazılım ihtiyaçlarını ele aldı. Özellikle yazılım tarafında iOS 13 ile sürekli güncellemeler görmüş olsakta cihazın kalitesini ve gücünü gölgelemeye yetmiyor.

Kamera konusunda sektörü geride takip ederken, üçlü kamera seti ile pazarı yakalamış ve artırılmış gerçeklik ile üzerine koymuş durumda. Batarya tüketimi konusu kullanıcılar için oldukça önemliydi ve kesinlikle iki günlük kullanım sunuyor.

Apple kullanıcıları özellikle bu modelden fazlasıyla keyif alıyor.

Google Pixel 4

Bir çok kullanıcı aslında bu modelden nefret etmeliydi. Ama öyle olmadı. Makul bir şekilde yüksek fiyatlı, öyle ki iPhone’dan daha pahalı hale geldi. Parmak izi tarayıcısı yok (tercih edenler için önemli özellik aslında) ama gelin görünki kamera uygulaması en çok sattıran özelliklerinden birisi olmasına rağmen, özel bir pro modu yok mesela.

Tüm bunlara rağmen çok sevildiğini söyleyebiliriz. Kompak ama küçük değil. Harika bir tasarıma sahip, üstelik çentikli ekrana sahip değil. Sırf bundan dolayı bile sevilen bu modeli kullanmak kullanıcılarına keyif verdi.

Özellikleri ile algılanan performanslarına göre en iyilerden biri. Google’ın bu zamana kadar ki kesinlikle en iyi üretimi. Kamera uygulamasındaki özel pro modunun eksikliğine rağmen harika sonuçlar elde ediliyor. Bu nedenle listenin ikinci sırasında bu model yer alıyor.

OnePlus 7 Pro

OnePlus’ın tasarımları kesinlikle güzel, sorunsuz. OnePlus 7 Pro arka panelde sofistike bir örtü ile yanlara akan güzel bir ekrana sahip telefon tasarımının en güzel örneği. Mükemmel performans ve sağlan donanım paketlerini, bir başka değişle amiral gemisi özellikleri çok daha uygun fiyata sunuyor.

OnePlus 7 Pro kameralarıyla büyük bir sıçrama yapmadı ancak kullanılan lens yelpazesi, güvenilir yazılımı ve takdir gören görüntü işleme teknolojisi sayesinde tartışmasız şu anda akıllı telefon fotoğrafçılığında pazardaki en iyi modellerden birisi. Özellikle aynasız fotoğraf makinesinde çekim yapanlar bu modeli kullandıklarında her zaman keyif aldıklarını söylüyor.

Bu nedenle listemizin üçüncü sırasında yer alıyor.

Huawei P30 Pro

Özellikle Leica lensleri çok konuşuldu bu modelin. 2019’un en iyilerinden birisi Huawei P30 Pro kesinlikle. Lensler Leica’dan olunca bir çok kullanıcı onu fotoğraf makinesi niyetine yanında seyahat arkadaşı olarak kullanmayı tercih etti.

Özellikle 40 megapiksellik ana kamerası, geniş açılar,5X zoom, telefoto ve uçuş süresi sensörü gibi bir dizi bir çok akıllı telefon modelinde olmayan özelliklere sahipti.

Ayrıca Huawei’nin en güzel ve en kullanışlı kullanıcı arayüzüne sahip yazılımını kullanıyor. Fantastik bir batarya süresi – 4.000 mAh ve 40W hızlı şarj desteği ile daha ne istenebilir ki? dedirtti.

Onunla ilgili tek sıkıntılı süreç, Huawei’nin ABD ile yaşadığı sıkıntılar yüzünden Android desteği konusundaki belirsizlikler…

Motorola Razr

Samsung’un bence ikinci faciası olma yolundaki Galaxy Fold modeli bu yılın en çok satan modelleri arasında yer alıyor olsa bile; yeni Motorola Razr modeli orta sınıf bir işlemci ve küçük bir batarya ile gelmiş modelin gerisinde kaldı.

Bu kapaklı katlanabilir akıllı telefon mertebesine yükselen model akıllıca tasarlanmış. Katlanabilir akıllı telefon modellerinin en büyük sorununa harika bir çözüm bulmuş. Daha büyük ekran sunmaya çalışan diğer akıllı katlanabilir modellerden farklı olarak Razr daha kompakt bir çerçevede size olabildiğince büyük bir ekran sunuyor.

Kapaklı tasarımı özellikle telefonu kullanma şeklinizi değiştirecek cinsten. Telefon bağımlılığından insanları uzaklaştırabilir bile. Henüz tam olarak satışa sunulmamış olsa bile bu yıla damgasını vuran modellerden…

Oppo Reno 10x Zoom

Oppo özellikle ülkemizde yeni yeni bilinmeye başladı. Ancak öncesinde bile harika özelliklere sahip bütçe dostu telefonlar üretiyordu.

Oppo Reno 10X Zoom özellikle pizza dilimini andıran selfi kamerası ile ün saldı. Temel olarak ön kamerayı kullanmak istediğinizde yukarı doğru açılan bir kamera mekanizması var.

Bu sayede çentik ekran yerine; kamera büyük bir ekranın arkasında mekanizma ile çıkarak hem merak uyandırması hemde büyük kesintisiz bir ekran kullanımı sunuyor olması güzel…

Modeli kullananlar pil ömrünü, harika kamera özellikleri ve açılan kameranın hissettirdiği kullanıcı deneyimini unutamıyor. Bu nedenle Oppo’nun bir sonraki modelini merakla bekleyenlerdenim bende.