Sosyal Medya

iPhone

iPhone 13 ekranı servis dışında değişirse FACE ID devre dışı kalabilir!

Apple'ın kendi servisleri dışında tamir olayını bir türlü benimseyemediğini zaten biliyorduk. Ancak ortaya çıkan yeni bomba haber iFixit'ten geldi. iPhone 13 ekranı servis dışında değişirse FACE ID devre dışı kalabilir!

iPhone 13 ekranı servis dışında değişirse FACE ID devre dışı kalabilir!

Apple’ın kendi servisleri dışında tamir olayını bir türlü benimseyemediğini zaten biliyorduk. Ancak ortaya çıkan yeni bomba haber iFixit’ten geldi. iPhone 13 Ekranı üçüncü parti dediğimizi, Apple dışındaki yetkili bir servis tarafında değiştirilirse, iPhone’ların en önemli özelliklerinden birisi olan FACE ID özelliğinin çalışması duruyor. Buyur buradan yak… İşte detaylar…

Söz konusu limitin bir iOS 15 hatası olmasını umuyorum…

 

Bazı modellerde 120Hz ekran gibi özelliklerin eklenmesiyle, Apple’ın iPhone 13 serisi, şirketin geçen yıl piyasaya sürdüğü telefonların bir adım ötesinde. Ancak tamir edilebilirlik söz konusu olduğunda durum biraz karışık…

Cihaz açılım videoları ile bildiğimiz iFixit, yeni iPhone 13’ü de parçalarına ayırdı ve özellikle 120 Hz’lik ekranın servis dışında – üçüncü parti tamirciler tarafından değiştirilmesi durumunda FACE ID’nin kesin olarak devre dışı kaldığını tespit etti. Yaptığı tüm olası çözümleri deneyen iFixit bu konuda başarılı olamadı.

iFixit tahminine göre, ekran seri numarası cihazda kayıtlı ve Apple bunu kontrol ediyor!

iPhone 13 serisindeki ekranı cihaza seri numarası ile eşleştirilmiş ve korunuyor Zaten Apple, “Şu anda ekranınızı değiştirirseniz Apple, onarımı kontrol etmedikçe Face ID’nizi öldürür” –  “Right now, if you replace your screen, Apple kills your Face ID, unless they control the repair,” diye uyarıyor.

Söz konusu açıklama hoş görünmese de arka planda neler olduğu konusunda bir fikir vermeye zaten yetiyor. Güzel haber ise şu, iFixit, lisanslı bir onarım teknisyeni ile konuştuğunu ve Apple desteği tarafından sorunun, şirketin gelecekteki bir iOS sürümünde düzeltmeyi planladığı bir hata olduğunu söylediğini aktardı.