Sosyal Medya

iPhone

Apple Samsung’tan 70 Milyon OLED Ekran Sipariş Etti, OLED iPhone Geliyor

Apple Samsung'tan 70 Milyon OLED Ekran Sipariş Etti, Yeni iPhone modellerinden En Az biri OLED Ekranlı ve Kavisli Olacak. iPhone 8 OLED !

Apple Samsung’tan 70 Milyon OLED Ekran Sipariş Etti, iPhone 8 OLED Ekranlı Olacak!

Yeni iPhone modellerinden en az bir tanesi OLED Ekranlı ve Kavisli Olacak. Apple Samsung’tan 70 Milyon OLED Ekran sipariş ederek iPhone 8 OLED ekran modelini resmen ilan etmiş gibi oldu!

Söylentiler doğruysa, iPhone 8 çok farklı bir ekrana sahip olacak. Apple’ın yaklaşan yeni iPhone modelinin en az 1 tanesi kavisli OLED ekran olacak. Bunun en önemli kanıtlarından biri bu iddiayı destekleyen yeni bir rapor. Söz konusu raporda Apple’ın Samsung’dan 70 milyon OLED ekran sipariş ettiği iddia ediliyor.

Nikkei Asian Review tarafından Salı günü yayımlanan raporda Apple’ın tedarik zincirine yakın kaynaklara dayandırılan raporda siparişle ilgili ayrıntılarda fazla detaya yer verilmezsek, sipariş bir telefonda kullanılacağı yer alıyor.

Hatırlanacağı gibi Apple’ın önümüzdeki etkinliğinde 3 Yeni iPhone modeli duyuracağı bunlardan en az birininde OLED Ekranlı olacağı belirtiliyordu. Premium versiyonu normalden daha pahalı olacak kuşkusuz ama sipariş adetine bakılırsa bunun çok fazla satması bekleniyor.

Apple Samsung’tan 70 Milyon OLED Ekran Sipariş Etti!

Yayımlanan bu son rapor, Şubat ayında Samsung Display’in Apple için toplam 160 milyon OLED paneli üreteceğini söyleyen benzer bir raporu doğruluyor. Önceki söylentilerde ayrıca Apple’ın LG Display’den yeni iPhone 8 için OLED ekran panelleri sipariş edeceği de öne sürülmüştü.

Ancak Samsung OLED, mobil OLED pazarının yüzde 99‘unun tercih ettiği marka olarak neredeyse tekel.

Nikkei’nin buna benzer önümüzdeki iPhone’lar ile ilgili endüstri kaynaklı bir çok raporu daha var. Aslında beklentileri doğrulamaktan başka yeni bir şey yok henüz. Tüm söylentiler doğruysa iPhone 8 olmasını yada iPhone Edition adı ile sunulmasını beklediğimiz yeni iPhone suya dayanıklı kablosuz şarjlı ve OLED ekranlı modelleri ile karşımıza çıkacak. Dahası en az bir modelin dahili yüz tanıma özelliğine sahip 3D sensörleri olacak.

Apple Samsung’tan 70 Milyon OLED Ekran Sipariş Etti. Yeni iPhone Ekran Ölçüleri?

iPhone 8’lerin beklenen boyutlarına gelince iPhone 7 ve iPhone Plus’ta olduğu gibi LCD ekranlı modelleri 4.7 inç ve 5.5 inç olurken. Premium sürümü 5.2 inç OLED ekranlı olacak.

Mashable