Sosyal Medya

iPhone

Kavisli OLED iPhone 8 Geliyor, WSJ Bir Sonraki iPhone’u Açıkladı!

Kavisli OLED iPhone 8 Geliyor, WSJ Bir Sonraki iPhone'u Açıkladı! WSJ bir sonraki iPhone'un Samsung'un Galaxy Edge gibi kavisli OLED Ekran!

Bir sonraki iPhone, Samsung Galaxy Edge gibi kavisli OLED ekrana sahip olabilir.

Kavisli OLED iPhone 8 söylentileri gerçeğe çok yakın! 

iPhone 8 söylentilerinden sıkıldınız mı bilmiyorum. Ancak Apple’ın merakla beklenen onun yıl iPhone’u “iPhone 8” hakkında önemli bir yazı The Wall Street Journal‘da yer aldı.

Kavisli OLED iPhone 8 Geliyor, WSJ Bir Sonraki iPhone'u Açıkladı!

Yazıda bir sonraki iPhone’un Samsung’un Galaxy Edge modelinde olduğu gibi kavisli bir OLED ekrana sahip olabiliceği yer aldı.

Bu iddialar ilk Önce Kasım 2016’da duyduğumuz Barclays analistlerinin spekülasyonları üzerine kurulu.WSJ göre de, Apple’ın bu yıl üç model duyurması ve bunlardan birinin de OLED ekranlı ve kavisli , diğeri ikisi ise standart LCD’ler oluşması bekleniyor.

Kavisli OLED iPhone 8 Geliyor!

OLED Ekranlı ve Kavisli iPhone 8’in 1000$ üzerinde bir fiyatla satışa çıkması bekleniyor. Yani iPhone 7 Plus 256GB’ın 969$ satış fiyatının üzerinde.

Yeni ekranların neredeyse tamamını Samsung karşılıyor olacak. Bunun sebebi belki de Apple devasa ekran ihtiyacını karşılayabilen tek üretici olması olabilir. Bana bu durum çok ironik geliyor.

OLED ekran iddialarını destekleyen en önemli verilerden biri de Şirketlerin bildirimde bir sonraki iPhone için 160 milyon OLED ekran kaynağı için anlaşma imzaladığını bildirilmiş olması.

Eski Apple tedarikçisi JDI esnek ekran çalışmasını göstermiş olsa da 2018’den önce üretime geçemeyeceğini bildirmişti.

iPhone 8 hakkındaki tüm söylentiler gerçekleşirse bu senenin en iyi cihazı olacağına kesin gözüyle bakılıyor. Kablosuz Şarj, iris tarayıcı, yeni 3D selfi kamerası, artırılmış gerçeklik, ve çerçevesiz tamamen cam bir tasarım.

Apple’s Next iPhone Will Have a Curved Screen on The Wall Street Journal
The Korea Herald tarafından yayımlanan haberde de hatırlarsanız; Apple, Samsung’dan 100 milyon adet kavisli OLED ekran talebinde bulunduğu yazılmıştı. Samsung Galaxy S7 Edge gibi cihazlarda plastik kavisli OLED paneller için kullanılıyor, düz ekranlarda ise cam OLED paneller kullanılıyor. Sitede ayrıca yeni iPhone’nun katlanabilir olamayacağı, gelecek yıl dokunmaya duyarlı yeni bir teknolojinin kullanılacağı ile ilgili haberler yer almıştı.

Apple’ın uzun süreli LCD tedarikçisi LG Display, Apple ve Google ile dışa katlanan akıllı telefonlar için katlanabilir paneller geliştirmek çalıştığı biliniyor. LG, 2018’de katlanabilir panoları Apple, Google ve Microsoft’a sunmayı hedefliyor.