Sosyal Medya

iPhone

Bir sonraki iPhone’da ekran içi parmak izi tarayıcısı olabilir

Bir sonraki iPhone’da ekran içi parmak izi tarayıcısı olabilir

Bir sonraki iPhone modeli, iPhone 12 S olarak adlandırılır mı? henüz bilmiyorum ancak ekran içi parmak izi okuyucuyu destekleme ihtimali giderek yükseliyor.  Ayrıca katlanabilir ekranlarında Apple tarafından test edildiği bildiriliyor…İşte detaylar…

Apple’ın geçtiğimiz yıl özellikle iMac ve Macbook Pro’daki radikal ve önemli değişikliklerinden sonra, bu yılki yeni iPhone 12 S modelinde iyileştirilmiş özelliklere yer vermesi bekleniyor. Bundan kastımız özellikle, yıllardır beklenen ve 5G desteği ve OLED ekranların iPhone 12’lerle gelmesinden sonra; olası yeni özelliklerin başında ekran için parmak izi okuyucu ve katlanabilir ekran değişiklikleri ilk sırada yer alıyor.

iPhone 12 S  ifadesini özellikle söylüyorum. Bildiğiniz gibi Apple “S” takısını bir önceki modeldeki gelişmiş yenilikler için kullanıyor. Radikal değişikliklerden sonra gelen yıl “S” yılı olarak bir anlamda ifade edilmeye başlandı…

“S” yılında beklenen ekran içi parmak izi okuyucu ve katlanabilir ekran… Gerçi katlanabilir ekranı ben zor görüyorum…

Apple’ın parmak izi okuyucular ile ilgili ilginç bir geçmişi var. İlginç bir şekilde; 2013 yılında iPhone 5S ile teknolojiyi yaygınlaştıran ilk şirketlerden biri olurken, 2017 yılında iPhone X‘i piyasaya sürdüğünde diğer şirketlere göre çok daha erken uzaklaşmaya başladı. O dönemde Face ID’ye vurgu yapan şirket, ekran içi parmak izi sensörlerine geçişi tamamen göz ardı etmişti.

Ancak pandemi süreci yani koronavirüs salgını bu konuda fikrini değiştirmiş olabilir. Özellikle maskeli geççen bir yılın ardından FaceID kimlik doğrulama konusunda sıkıntılara yol açtı. Bu nedenle alternatif bir yolunu bir an önce bulması gerekiyor.

Öte yandan Apple’ın üzerinde çalıştığı bir konuda katlanabilir ekran… Ancak bu sadece belli testlerin yapılmasından öte geçmediği belirtiliyor. Bana da özellikle ekran içi parmak izi okuyucu en akla yatan yenilik gibi geliyor.