Sosyal Medya

Akıllı/Smart Cihazlar

NBA’de “Balonun İçindeki Yaşam”, Covid-19 için Akıllı Yüzük!

NBA'in yeniden başlatılması planlarında bu akıllı yüzüklerinde kullanımı var. Oura Ring Covid-19 semptomlarını erken tespit etmek için ...

NBA’i yeniden başlatma planlarında Covid-19’un belirtilerini tespit edebilecek Ouro Rings var…

Covid 19 pandemisi ABD’de tüm hızıyla devam ederken, NBA yönetimi sezonu nasıl tekrar başlatabileceklerini araştırmaya devam ediyor. Çözümler arasında Oura Rings Akıllı Yüzükleri de var. İşte detaylar…

Oura Rings’in yeni sürümü Covid-19’un belirtilerini de yakalamak üzerine oluşturuldu ve yapılan çalışmalarda semptomların erken teşhisinde bu akıllı yüzüklerin yardımcı olabileceğini gösteriyor. Daha önce de San Francisco’da 2 bin sağlık çalışanının kullandığı bu yüzük NBA oyuncularında da kullanılabilir.

NBA yönetimi, Orlando’daki Walt Disney World’de izole edilmiş oyuncular ve diğer yardımcı personel ile sezonu açmayı planlarken yapılan planlar dışarıya sızmaya başladı. The Athletic’ten Shams Charanai’ye göre; test planları, karantina protokolleri ve daha fazlasını tanımlayan ayrıntılar “Balonun içindeki yaşam” adlı bilgilendirme notu ile düzenlendi.

Bilgilendirme notununda dikkat çeken kısım daha önce sağlık personelinin Covid-19 için erken tespitinde kullanılmış olan; ve Batı Virginia Üniversitesi Rockerfeller SinirBilimi Enstitüsünün çalışma sonuçlarında da yer alan dijital platformlarda ve uygulama içi anketlerde neredeyse yüzde 90 doğrulukça çalışan Covid-19 belirtilerini erken yakalayan bu akıllı yüzüklerin kullanılacak olması.

İkinci nesil Titanium Oura yüzükleri – Oura Rings suya dayanıklı ve dört ile 6 gram ağırlığında yada hafifliğinde demek daha doğru olur. Boyutuna göre tek şarjla yedi güne kadar çalışabiliyor. Şarjı bittiğinde ise 80 dakika içerisinde kablosuz endüktif şarj ile şarj olabiliyor. Aksi takdirde bu akıllı yüzükler, büyük fitness takip cihazlarından bir farkı kalmaz. Zira aynı işlevleri de yapabiliyor. Kızıl ötesi LED sensörleri sayesinde vücut ısılarını, ivem ölçer ve bir jiroskopa sahip.
Tasarımı daha çok 7/24 yıpranmaya yönelik ve Bluetooth Düşük Enerji ile iOS veya Android telefonunuz ile senkronize edilen altı haftalık veriyi depo edebiliyor.

Yine de bu halkaların kullanımı; NBA yönetimi tarafından isteğe bağlı olacak ve olası semptomları yakalamak için hangi verilerin kullanılacağına dair hiçbir açıklama yok. ESPN muhabiri Zach Lowe’a göre oyuncular yüzük takarsa, sağlık ekibi “Olası hastalık puanı” tespit edilmedikçe oyunculara müdahele etmeyecek.

NBA’in bir şekilde yeniden başlaması için çözüm arayışlarının hızlandığını tahmin etmek zor değil…