Sosyal Medya

Mobil Uygulamalar

WhatsApp, “Son Görülme” durumunuzu belirli kişilerden gizleme seçeneği ekliyor

WhatsApp, ‘Son Görülme’ durumunuzu belirli kişilerden gizleme seçeneği ekliyor

WhatsApp, bu yeni güvenlik özelliğini Android ve iOS Beta sürümünde test ediyor.

WhatsApp kısa bir süre önce yeni emojilerini kullanıcılarına yaymaya başlamıştı. Görünüşe göre şirket yakında bir başka gecikmiş özelliği de kullanıcılarına sunabilir. Daha fazla gizlilik zamanı…

WABetaInfo‘ya göre, iOS uygulamasının en son beta sürümüyle WhatsApp, kullanıcıların belirli kişilerin “Son Görülme” durumlarını görmelerini sınırlandırmasına olanak tanıyan bir seçenek ekledi.

WhatsApp’ın bu kısmına tam bilmeyenler için hatırlatalım; “Son Görülme” durumu, birinin uygulamayı en son ne zaman kontrol ettiğini gösteren özellik. Böylece bir kişinin okundu bilgisi kapalı olsa bile mesajınızı potansiyel olarak görüp görmediğini öğrenmenin en hızlı yollarından biridir.

Peki WhatsApp Son Görülme Durumunu Gizleme Özelliği Nedir?

Bir süredir WhatsApp, durumunuzu kimlerin görebileceğini yalnızca kişilerinizle sınırlamanıza izin veriyor. Özelliği tamamen devre dışı da bırakabiliyorsunuz ancak belirli kişilerin bu bilgileri görmesini şimdiye kadar engelleyemiyorduk.

Şimdi ise WhatsApp iOS beta sürümü 22.9.0.70 ile birlikte, uygulamanın Gizlilik ayarlarının Son Görülme bölümünün altına yeni bir “Şunlar Dışında Kişilerim…” seçeneği eklenmiş oluyor. WABetaInfo’ya göre, o listeye bir kişi eklemek, durumlarını görmenizi de engelliyor.

Özünde görülen o ki, WhatsApp’ın hem profil fotoğrafları hem de bölümler için daha ayrıntılı gizlilik kontrolleri uyguladığını söylüyor. Şu anda hem Android hem de iOS’ta beta testinde olan özellik ile, WhatsApp’ta resmi olarak kullanıma sunulması bizce çok uzun sürmez….