Sosyal Medya

Donanım

XPG SPECTRIX D41 DDR4 RGB Memory 32GB (16GBx2), Çarpıcı performans!

XPG SPECTRIX D41 DDR4 RGB bellek, üstün performans ve çarpıcı RGB aydınlatmasını bir araya getirerek size sisteminiz için değerli bir yükseltme seçeneği sunuyor.

XPG SPECTRIX D41 DDR4 RGB Memory 32GB (16GBx2), Çarpıcı performans!

DDR4 mü? DDR5 mi? daha iyi tartışmaları bir kenara dursun, oyun performansını mevcut donanımına göre en üst düzeye çıkarmak isteyenler için; XPG’nin harika bir RGB Ram Kiti’nden bahsetmek istiyorum. XPG SPECTRIX D41 DDR4 RGB Memory 32GB (16GBx2) çarpıcı performans ve kapasite vaadediyor. Gelin detaylara birlikte bakalım!

Evet, XPG SPECTRIX D41 DDR4 RGB Memory 32GB (16GBx2) oyun performansınızı üst seviyelere çıkaracak harika bir bilgisayar donanım bileşeni olarak karşımıza çıkıyor.

Geçtiğimiz günlerde Oyun Bilgisayarı Bileşenleri deyince aklımıza gelen ilk markalardan birisi olan XPG ve ADATA‘nın SSD ve RAM modellerinden bir kaçını deneyimleme fırsatım oldu.

  • Bu bileşenlerden ilki ADATA’nın M2 SSD pazarında satışa sunduğu yeni Legend 960 Max PCIe Gen4 x4 M.2 2280 SSD modeliydi. Bu yeni SSD’nin PC ve PS5 uyumunun yanında, (kutusunda yazmasa da) eski macbook sahiplerine disk kapasitelerini artırmak harika bir çözüm sunuyor.
  • Bir diğeri ise “Oyunda DDR5 Çağı” sloganıyla satışa sunulan ve RGB Oyun bilgisayarı için uyumlu olan XPG LANCER RGB DDR5 Memory 32GB (16GBx2) kitiydi. RGB renklerini dilediğiniz gibi kişiselleştirebildiğiniz modelin performansı kuşkusuz mükemmel.

DDR5 Anakartına sahip oyunseverler için biçilmiş kaftan olan bu model sonrası oldukça fazla mesaj aldım. DDR4 Anakart’lı oyun bilgisayarı kullanan veya toplamak isteyenleri elbette unutmadım. XPG’nin bu RAM kiti de harika özellikler ve performans sunuyor. Bu modelde onlar için…

XPG SPECTRIX D41 DDR4 RGB bellek ile üstün performans ve çarpıcı RGB aydınlatması

XPG SPECTRIX D41 DDR4 RGB bellek, üstün performans ve çarpıcı RGB aydınlatmasını bir araya getirerek size sisteminiz için değerli bir yükseltme seçeneği sunuyor. 5000 MHz’ın üzerinde hızlar sunan SPECTRIX D41, sorunsuz ve hızlı bir oyun oynama ve hız aşırtma deneyimi sunarken Intel® X299 ve AMD AM4/Ryzen platformlarını destekliyor. Dahası, bir dizi aydınlatma kontrol yazılımı ile uyumlu RGB aydınlatma sağlıyor.

“Madolyon Biçimindeki Soğutu Güçlü Performansına Vurgu Yapıyor”

Orta Çağ zırhlarının görünümünden esinlenilen SPECTRIX D41’in madalyon biçiminde soğutucu özellikleri, güçlü performansını yansıtmak için tasarlanmış. En üstte açık bir şekilde ışıldayan ve seçtiğiniz renkleri en iyi şekilde sergileyen açık bir RGB LED şeridi yer alıyor.

  • SPECTRIX D41 iki renk seçeneğiyle sunuluyor: Kızıl ve Titanyum Gri.

RGB Aydınlatmayı Kolayca Kişiselleştirebilirsiniz!

RGB aydınlatmasını istediğiniz şekilde ayarlamanız mümkün. Müzik Modu aracılığıyla farklı efektler (statik, nefes alma ve kuyruklu yıldız) arasından seçim yapabilirsiniz. Elbette tüm bunları, tüm büyük anakart markalarının RGB kontrol yazılımı aracılığıyla yapılabiliyor.

XPG Prime aydınlatma kontrol yazılım ile Kişiselleştirilmiş Işık Gösterisi Oluşturabilirsiniz:

XPG Prime aydınlatma kontrol yazılımı yalnızca benzersiz DRAM aydınlatma efektleri ayarlamanıza izin vermekle kalmıyor, aynı zamanda yaratıcı ışık gösterileri oluşturmak ve kendi Prime ekosisteminizi şekillendirmek için de tüm Prime destekli XPG RGB ürünlerini kontrol edebiliyorsunuz.

 

Ancak bu noktada şunlara dikkat etmeniz gerekiyor.

  • *Aydınlatma kontrol yazılımınız olarak Prime‘ı seçtikten sonra, ASUS/ASRock/Gigabyte/MSI gibi üreticilerin diğer tüm aydınlatma kontrol yazılımlarını kapattığınızdan emin olun. Prime’ı anakart RGB yazılımıyla kullanırken çakışmalar meydana gelebilir.
  • MSI aydınlatma kontrol yazılımını yükledikten sonra Prime’ı kullanmak isterseniz, Prime’ı yükleyip etkinleştirmeden önce MSI yazılımını kaldırmanız, gücü kapatmanız ve ardından yeniden başlatmanız gerekir.

Intel desteğinin yanısıra en yeni AMD platformlarıyla da uyumlu çalışabiliyor

ADATA belleği, sorunsuz uyumluluk ve mükemmel hız aşırtma performansı elde etmek için en yeni AMD platformlarıyla çalışmak üzere test edilmiş ve onaylandı.

INTEL® XMP 2.0’ı Destekliyor – Hız Aşırtma Kolay!

Intel® Extreme Bellek Profili (XMP) 2.0 hız aşırtmayı kolaylaştırırken ve sistem kararlılığını iyileştirir. BIOS’ta parametreleri teker teker ayarlamak yerine doğrudan bilgisayarınızın işletim sisteminden ayar yapabilirsiniz.

XPG SPECTRIX D41 DDR4 RGB Memory  Teknik Özellikleri

  • Bellek Türü: DDR4
  • Form Faktörü : U-DIMM
  • Renkler: TUNGSTEN GRİSİ,
  • Kapasite : 8GB / 16GB
  • Hızlar: 3200, 3600 MT/sn
  • CAS Gecikmeleri: 16
  • Çalıştırma Gerilimi : 1,2V-1,35V
  • Çalıştırma Sıcaklığı: 0°C ila 85°C
  • Boyutlar (U x G x Y): 133.35 x 43.56 x 8mm
  • Ağırlık: 45g
  • Garanti: Ömür boyu kısıtlı garanti
  • Bellek Parça Numarası Dekoderi, daha fazlasını öğrenmek için buraya tıklayın.

 

Bu tabloyu da eklemeden edemeyeceğim,

DDR5 ve DDR4 – Karşılaştırma Tablosu:

DDR5 mi DDR4 mü sorunun en iyi cevabı sanırım bu tabloda… görünce eklemek istedim.

 

Peki XPG SPECTRIX D41 DDR4 RGB Memory 32GB (16GBx2) Neden Tercih Edilir?

Şu anda bir oyun bilgisayarı toplamaya karar verdiyseniz, size tavsiyem öncelikle DDR5 uyumlu bileşenlerden oluşturmanız. Ancak hem maliyeti düşünüyorsanız, hem de mevcut oyun bilgisayarınız DDR4 mimarisine uygun durumdaysa ve RAM konusunda sınırlara sıkışıp kalmadan çok daha iyi performans ve RAM kapasitesi arıyorsanız “XPG SPECTRIX D41 DDR4 RGB Memory 32GB (16GBx2)” sizin için ideal bir çözüm olacaktır.

Yüksek kaliteli malzemelerden üretilmiş SPECTRIX D41 RGB DDR4 Memory’leri hem renk seçenekleri hem kapasite seçenekleri ile oyunseverlere performans ve ideal RAM kapasitesi sunuyor. Hız aşırtmayı kolaylaştırmasının yanında 3600 MT/s’ye varan frekanslara ulaşan oyun performansı sunuyor.

Endeksbilişim distribütörlüğünde gelen modeli ve bütçenize uygun kapasitelerini, teknobiyotik, amazon.com.tr, gaming.gen.tr, incehesap.com, laptop.com.tr, inventus.com.tr gibi yetkili satıcılarda bulabilirsiniz.

Yeniden belirteyim, DDR4 Anakartlı oyun bilgisayarınızı hızlandırmak ve daha iyi oyun performansı için tercih edebilirsiniz, kesinlikle pişman olmazsınız…

XPG SPECTRIX D41 DDR4 RGB Memory 32GB ile daha fazla detay için XPG web sitesini ziyaret edebilirsiniz.