Sosyal Medya

MacOS

Apple, Kendi Ürettiği M2 Çipli 9 Mac Modelini Test Etmeye Başladı!

Geliştirici günlükleri, Apple'ın yaklaşmakta olan Mac bilgisayarlarıyla ilgili ayrıntıları ortaya koyuyor. Apple, yakında kendi ürettiği çipin yeni nesli tarafından desteklenen yeni bir Mac bilgisayar seti duyurabilir. İşte detaylar...!

Apple, Kendi Ürettiği M2 Çipli 9 Mac Modelini Test Etmeye Başladı!

Geliştirici günlükleri, Apple’ın yaklaşmakta olan Mac bilgisayarlarıyla ilgili ayrıntıları ortaya koyuyor. Apple, yakında kendi ürettiği çipin yeni nesli tarafından desteklenen yeni bir Mac bilgisayar seti duyurabilir. İşte detaylar…!

Bloomberg’den Mark Gurman’a göre teknoloji devi, dört farklı M2 çipli en az dokuz Mac modelini yaygın olarak test etmeye başladı. Görünen o ki Apple’ın bunları piyasaya sürmeye hazırlandığına dair en kuvvetli işaretler gelmeye başladı.

Kamuya açık olmamasına rağmen, Apple, App Store’dan üçüncü taraf uygulamaları kullanan makineleri test ediyor ve bu uygulamaların geliştirici günlükleri, şirketin yaklaşmakta olan bilgisayar grubundan ne bekleyeceğimiz konusunda bize bir fikir veriyor. Önceki raporlar, bir sonraki MacBook Air‘in daha ince bir çerçeve, daha fazla bağlantı noktası ve MagSafe şarjı içerebilecek büyük bir yeniden tasarıma sahip olacağını gösteriyor.

Apple ayrıca, görünüşe göre bir M2 ve bir M2 Pro çipi tarafından desteklenen birkaç Mac Mini‘lerin yanı sıra yukarıda bahsedilen MacBook Air ile aynı özelliklere sahip bir giriş seviyesi M2 MacBook Pro‘yu test ediyor.

Bildiğiniz gibi Apple, 14 ve 16 inç MacBook Pro‘larını Ekim ayında piyasaya sürdü, ancak Gurman, şirketin M2 Pro ve M2 Max yongaları tarafından desteklenen 64 GB belleğe sahip yeni 14 inç ve 16 inç dizüstü bilgisayarları test etmeye başladığını söyledi.

Buna ek olarak M2 Max görünüşe göre 12 CPU çekirdeğine ve 38 grafik çekirdeğine sahip. Aslında M1 Ultra‘nın halefi tarafından güçlendirileceği bildirilen yeni Mac Pro var. Kısa süre önce piyasaya sürülen M1 Ultra, Apple’ın şimdiye kadarki en sağlam çipidir ve şu anda Mac Studio’nun arkasındaki yegane güç.

Elbette Gurman, şirketin şu anda test ettiği tüm modelleri piyasaya süreceğinin garantisi olmadığı konusunda uyarıyor. Bununla birlikte, yeni MacBook Air ve Mac mini’nin yanı sıra yeni giriş seviyesi MacBook Pro’nun bu yıl içinde piyasaya çıkacağına da inanıyor.