Sosyal Medya

Samsung

Samsung Galaxy Z Flip mi? Motorola Razr mı? Hangisi daha iyi?

Samsung Galaxy Z Flip mi? Motorola Razr mı? Hangisi Daha İYİ

Samsung’un katlanabilir cam ekranlı Galaxy Z Flip modelini duyurmasından sonra akıllara gelen ilk soru?  Samsung Galaxy Z Flip mi? Motorola Razr mı? Hangisi daha iyi?

Samsung’un katlanabilir akıllı telefonlar ile başlangıcı biraz sıkıntılı başlamış olabilir. Galaxy Fold’un katlanman mekanizmasında yaşanan sorunlar, şirketin bu konuda neleri yapabileceğini göstermesi açısından kendine olan güveni biraz zedelemişti.

Ardından katlanabilir ekranlar ile ilgili belki de en dikkat çeken model Motorola’nın RAZR‘si oldu. Efsane kapalı model bir anda katlanma mekanizması gayet başarılı ve son derece iyi satması beklenen bir model olarak karşımıza çıktı.

Şimdi ise Samsung geleneksel Unpacked etkinliğinde San Frascisco’da yeni amiral gemisi modelleri Samsung Galaxy S20 Serisi ve şirketin ilk katlanabilir cam ekranlı modeli Galaxy Z Flip‘i duyurdu.

Sonuçta uzun dönemdir görmediğimiz şekilde iki akıllı telefon markası kapaklı, katlanabilir akıllı telefon modelini belkide aynı anda piyasaya sürüyor. Akıllara gelen ilk soru?

Samsung Galaxy Z Flip mi? Motorola Razr mı? Hangisi daha iyi?

Motorola cephesinde harika telefonlar üreten bir geçmişe sahip bir marka ve onun son dönemine damga vuracak katlanabilir ve bir hayli dikkat çekici Razr modeli, katlanabilir ekran uygulaması alanında harika bir deneme…

Ancak Samsung’un Galaxy Fold’u piyasaya sürmedeki deneyimi, Galaxy Z Flip’i piyasaya sürme konusunda onu daha deneyimli kılmış. Z Flip çok daha cilalı bir şekilde pazara lanse edildi. Harika bileşenlerle üretilmiş neredeyse yeni bir amiral gemisi özelliklere sahip katlanabilir cam ekranlı bir akıllı telefon yapmış.

Özelliklere Bakıldığında!

Galaxy Z Flip, Qualcomm’un Snapdragon 855+ yonga setinin yanısıra 8GB RAM ve 256GB depolama alanı ile karşımıza çıktı. Ayrıca Z Flip’in üst yarısının arkasında 12MP geniş ve ultra geniş kameralar, merkeze hizalı ekran kesiminde 10MP öne bakan kamera ve nanoSIM yuvasına ek olarak bir e-SIM bulunuyor. (Apple ve Samsung’un e-SIM’e devrimini başlatmak istediğini biliyorduk. Görünen o ki Samsung başlamış.)

Başka bir deyişle, paranın geçen yıl alabileceği en iyi telefonlar kadar yetenekli; bu Razr hakkında söyleyemeyeceğiniz ilk şey.

Görünüşe göre de performans olarak Z Flip, sahip olduğu işlemcinin daha iyi olması nedeniyle daha hızlı. Ancak burada esas dikkat çekici unsur, 6.7 inçlik Super AMOLED ekran ve onu kaplayan şeyler. Samsung tamamen esnek cam ile kaplanmış bu AMOLED ekranı doğruladı. Yani plastikten çok daha dayanıklı bir ekrandan bahsediyoruz. Üstelik katlanabiliyor…

Plastik ekranlı rakiplere göre bu büyük avantaj sağlıyor. Galaxy Fold, Huawei Mate X ve Motorola Razr‘da kullanılan ekranlar plastik…

Gerçek dünya testi henüz yapılmadı ve Z Flip belki de bir çok eksiği sonradan ortaya çıkacak. Ancak Z Flip konusunda bir çok kişi Fold’a göre çok daha az endişeli bu gerçek.

Cam ekranlı OLED ekran çizilme ile ilgili endişeleri gidermeye yetiyor galiba. Dikkat çekici bir başka ayrıntı da normal bir telefon gibi hissettirmesi. Tahmin edeceğiniz üzere katlanabilir ekranlar söz konusu olduğunda “hissetmek” önemli bir şey..

Samsung’un menteşe sistemi, Razr modeline göre daha fazla esneklik ve sessizlik sağlıyor. Razr modelinde sözü edilen katlanma sesi bunda duyulmuyor. Z Flip’i 90 derece açabilirsiniz. Böylece telefonu masaya koyup video çekimi yapmanız mümkün.

Nihayetinde Z Flip ile Razr modelini karşılaştırdığımızda özellikle çekici kılan iki şey daha var. Toplamda 3.300 mAh’lik güç sağlayan çift batarya var. Tam gün performansı sunabilir gibi görünüyor. Fiyat konusunda ise Z Flip Razr modeline göre 100 dolar daha pahalı…

Samsung Galaxy Z Flip 1.380 dolar…

Birkaç not daha:

  • Samsung’un Galaxy S20’lerle büyük 5G devrimini yapmasına rağmen, Z Flip bu yeni nesil ağları desteklemiyor.
  • Samsung’un burada kullandığı çift kamera kurulumu neredeyse S20’ler kadar iddialı değil, ancak Z Flip, yaklaşık on saniyelik bir sürede birden fazla fotoğraf ve video klip çekebilen Tek Çekim özelliğine sahip.
  • Bu telefonlar oldukça gösterişli ve cilalı, her şey düşünülmüş, ama parmak izi bırakıyor.

Katlanabilir telefon kullanmak isteyenler bana göre Z Flip’i Motorola’nın Razr modeline göre daha çok sevecekler…