Sosyal Medya

Android

Pixel 3 XL Çentiği Berbat, Premium Fiyatlandırma, Premium Tasarım Gerektirir

Google yeni amiral gemisi telefonlarını duyurdu. Ancak Derin Çentik Ciddi Tartışma konusu. Şehsen ben beğenmedim ama derin çentiğin elbette bir sebebi var. İşte Detaylar...

Pixel 3 XL Duyuruldu ancak Çentik Bana Göre Tam Bir Fiyasko!

Pixel 3 XL Çentiği Berbat, Premium Fiyatlandırma, Premium Tasarım Gerektirir.

Pixel 3 XL’deki derin çentik çok büyük bir sürpriz değil. İlk olarak bir XDA forum kullanıcısı tarafından 6 Haziran’da yayınlanan sızdırılmış fotoğraflarda ortaya çıktı. Bu fotoğraflardan sonra bir çok kişi bunun gerçek olmamasını veya düzeltilebileceğini düşünüyordu. Ancak umdukları gibi olmadı.

Son çıkan Google Pixel 3 XL fotoğraflarında da aslında bu derin çentik kesinleşmişti.

Google bugün New York City’de canlı düzenlenen etkinlikle söz konusu modellerini, yani yeni amiral gemisi tasarımlarını duyurdu. Kesinlikle tasarım olarak bir hayal kırıklığı…

Google’ın yaklaşık br sene hatta daha fazla süresi vardı.Essential geçen sene Mayıs ayında çarpıcı bir şekilde küçük yuvarlak hatlara sahip bir çentikle PH-1 Modelini duyurmuştu. Ardından Sharp’ın Aquos S2’si son olarakta iPhone X’in Eylül ayında ortaya koyduğu çentik tasarımı.

Burada Pixel 2 ve Pixel 2 XL için Google’ı anlayışla karşılamak mümkün ancak Pixel 3 XL için yeterince zamanları vardı. Bunun gerçekten bir mazereti yok. Google’ın en yenisi, 2017’de ortaya çıkan modelden çok daha iyi görünmüyor. tüm mesele bu…

Bu yılki amiral gemisi modeller ile karşılaştırıldığında bu çentik göz kamaştırıcı gelebilir. Zira OnePlus 6 minik sığ bir çentiğe sahip; OnePlus 6T ile de bu tasarım göz yaşı şekline bürünüyor. Ayrıca Huawei P20 Pro, Lenovo Z5 ve Honor, Motorola ve Nokia’nın sayısız orta sınıf ürün yelpazesi var.

Vivo ve Oppo gibi bazı şirketler, pop-up kameralarla çentiğin tamamen nasıl yok edileceğini yavaş yavaş öğreniyorlar.

Derin Çentiğin Sebebi Ne Peki?

Tabii ki, bu derin çentiğin bir sebebi var. Hem Pixel 3 hem de pixel 3 XL’de çift ön ateşleme speaker ve grup selfileri için ileriye dönük ikinci bir kamera yer alıyor. Bu bileşenleri bir araya getirmek için Tasarımda ciddi bir fedakarlığa gitmiş görünüyor.

Bununla birlikte, diğer telefon üreticileri, çift selfie kamerası kurulumu ile görünümleri dengelemeyi başardılar. Huawei Mate 20 Lite modelinde küçük bir çentik yer alırken, HTC U12+ modelinde altta ve üstte minik çerçeveler yer alıyor. Keşke Google’da bunlara benzer bir yaklaşım sergileseydi.

Bana göre bu şekilde cihazlar çok daha iyi görünebilirdi. Derin çentik ekranda büyük bir leke hissi veriyor.YouTube videolarını izlerken parmağınızı koymanız gereken bir yer gibi.

Derin Çentik Almaya Engel Değil!

Güçlü işlemcisi, en yeni Android Sürümleri ile şu andaki en iyi kamera sistemine sahip akıllı telefonlardan birisi. Eğer almayı düşünüyor olsam 899$’lık model yerine 128GB’lık 999 Dolarlık modeli tercih ederim. Tasarımında amiral gemisi olmasını istesemde diğer özellikleri için alınabilir kesinlikle.